Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις χορευτικές εκδηλώσεις που με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26.6.09 στην πλατεία Γηροκομείου Χώρας και το Σάββατο 27.6.09 στο Μπατσί με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων – Επαρχείο Άνδρου και το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου στο πλαίσιο της 8ης Χορευτικής Συνάντησης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε χορούς από την Ήπειρο, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη, τα Μέγαρα, τη Χίο και την Άνδρο. Την παράσταση έκλεψαν το νηπιακό και το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου που τραγούδησαν και χόρεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, εκτός του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου συμμετείχαν ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φελλού Άνδρου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Άρτας «η Κωστηλάτα» και ο Σύνδεσμος Αμοργίνων , οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην 8η Χορευτική Συνάντηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, ευχαρίστησαν τον Έπαρχο Άνδρου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ για τη φιλοξενία και ζήτησαν από τη Νομαρχία οι εν λόγω πολιτιστικές ανταλλαγές να συνεχιστούν.

Ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, ευχαρίστησε το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου και υποσχέθηκε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομαρχία θα συνεχιστούν για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας.

Τις εκδηλώσεις σε Χώρα και Μπατσί τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης καθώς επίσης και ο κ. Άλκης Ράφτης, πρόεδρος του Θεάτρου Δόρα Στράτου που συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών στην Άνδρο, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές τονίζοντας επιπροσθέτως  ότι η συνεργασία του Θεάτρου Δόρα Στράτου με το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου είναι άριστη και θα συνεχιστεί.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: Δήμος Άνδρου, Δήμος Κορθίου, Δήμος Υδρούσας, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Βαλμάς Α.Ε. MEGA Market Αφοι Πρώϊου, Χρυσούλα και Αντώνης Γασπαρής, Ανδρέας Τηνιακός και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Υδρούσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.