«Εκπαιδευτικός της Χρονιάς 2009» ανακηρύχθηκε από την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», της Νέας Υόρκης η Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και της Επιτροπής Παιδείας του ΣΑΕ, Περιφέρειας ΗΠΑ, συνιδρύτρια και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Ο Προμηθεύς».

«Σπούδασα για πολλά χρόνια και στην Ελλάδα και στο Παρίσι και εδώ στην Αμερική. Οι μορφωμένοι άνθρωποι εκτιμούν την ελληνική γλώσσα. Εμείς οι Έλληνες δεν προσπαθούμε όσο πρέπει για να τη διατηρήσουμε. Θα μπορούσαν κι αυτοί που έχουν τα χρήματα, να προσφέρουν, να ανοιχτούν Έδρες σε ανώτατες σχολές, να γίνει προβολή της ελληνικής γλώσσας, μέσω εφημερίδων, μέσω πανεπιστημίων, με διαλέξεις υψηλού επιπέδου, με γεύματα. Χρειάζεται καμπάνια υπέρ της ελληνικής γλώσσας» Τα παραπάνω επεσήμανε η κ. Κοκόλη σε σχετική δήλωσή της στον «Εθνικό Κήρυκα».

Η κ. Κοκόλη κατάγεται από την Άνδρο. Μετά τις σπουδές της στην Ακαδημία και στην Πάντειο της Αθήνας, συνέχισε στο Παρίσι στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών. Το 1966 πήγε στην Αμερική, όπου φοίτησε στο Χάντερ Κόλετζ και από εκεί στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Εργάστηκε για κοινοτικά ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ, διετέλεσε υποδιευθύντρια σε αμερικανικό δημόσιο σχολείο του Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε θέματα Παιδείας και πολιτιστικά και υπήρξε και στέλεχος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν, ενώ δίδαξε και σε διάφορα δημόσια αμερικανικά σχολεία της περιοχής. Η κ. Κοκόλη είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέου πρότυπου σχολείου στο Μπρούκλιν. Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τις δραστηριότητές της ως επικεφαλής των οργανώσεων των εκπαιδευτικών, βρίσκει την ευκαιρία και συγγράφει δύο βιβλία, σχετικά με τη ζωή της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μακρογκίκας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.