Η ταινία του σκηνοθέτη Γιώργου Δάμπαση προβάλει…

Τα παραδεισένια μονοπάτια της Ανδρου

Πραγματικό αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο StGeorge Lycabettus κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας για τα μονοπάτια της Άνδρου του σκηνοθέτη και Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Γιώργου Δάμπαση, που διοργάνωσε η Ένωση Ανδρίων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Διαπούλης έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη μας που διαφημίζει το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γιώργος Δάμπασης «αλώνισε» στην κυριολεξία με τα πόδια ολόκληρη την Άνδρο αποτυπώνοντας με την ψηφιακή του κάμερα τις πολιτιστικές διαδρομές με τα τρεχούμενα νερά, την παραδεισένια βλάστηση και τα ιστορικά μνημεία.

Ήδη η ταινία για την Άνδρο που έχει μεταγλωττισθεί στα αγγλικά και τα γερμανικά, μεταδόθηκε πρόσφατα από την ΕΡΤ και το δορυφορικό της δίκτυο και θα προωθηθεί στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του Μιλάνου, του Βερολίνου, της Μόσχας και του Λονδίνου.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Γιώργος Δάμπασης αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Επιτροπής για τον τουρισμό της Νομαρχίας Κυκλάδων, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλούσια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με DVD για τις Κυκλάδες που ξεπερνούν τις 40 ταινίες. Οι ταινίες αυτές αναφέρονται, όπως είναι γνωστό, σε όλα τα Κυκλαδονήσια, την παραδοσιακή γαστρονομία καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.  Την εκδήλωση για την ταινία με τα μονοπάτια της Άνδρου διαφήμισε με σχετικό ρεπορτάζ και η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Κορθίου Γιάννης Γλυνός σε μήνυμά του για την προβολή της ταινίας με τα μονοπάτια της Άνδρου υπογράμμισε:

«Θέλω να συγχαρώ το Προεδρείο της Ένωσης Ανδρίων για την πρωτοβουλία που είχε να αναδείξει το έργο του Γιώργου Δάμπαση. Ο Γιώργος Δάμπασης θεωρώ ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο για το νησί μας του οποίου την αξία καλά, καλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Ο Γιώργος εκτελεί ένα έργο αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εδώ και δεκαετίες. Απ’ όσα γνωρίζω έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο υλικό το οποίο είναι πολύτιμο για το μέλλον του νησιού μας. Μέσα από την πρόσφατη δουλειά του για τα μονοπάτια της Άνδρου και άλλων νησιών των Κυκλάδων αναδεικνύει το πλούσιο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον που διαθέτουμε. Ακολουθώντας πάντα το ένστικτό του, αναδεικνύει σταθερά αυτό που επειγόντως πρέπει να διασωθεί ώστε να παραδοθεί αλώβητο στις επόμενες γενιές.

Φίλε Γιώργο, σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι ο δρόμος του πολιτισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.