«Η έκθεση «Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας»  Με γαλέρες και ιστιοφόρα από τον 5ο π. Χ. έως τον 19ο μ. Χ. αιώνα» από τη συλλογή μικροναυπηγικής του Ευάγγελου Γρυπιώτη, θα φιλοξενηθεί φέτος το καλοκαίρι στην αίθουσα του Μουσείου της Καϊρείου Βιβλιοθήκης στην οικεία Μ.Ε. Κυδωνίεως στη Χώρα της Άνδρου (πίσω από τον ΟΤΕ), από 20 Ιουνίου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2010 και άτυπα μέχρι 4 Οκτωβρίου 2010, ώστε να μπορούν να την επισκεφθούν τόσο τα σχολεία της Άνδρου όσο και από κοντινά νησιά Τήνο, Μύκονο, Σύρο.

Πρόκειται για μία έκθεση που έχει παρουσιαστεί με άριστες κριτικές σε πάρα πολλά ιδρύματα και χώρους πολιτισμού της Χώρας με πρόσφατο τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.   Το μικρό καρνάγιο του Ευάγγελου Γρυπιώτη, με 14 σπάνια ομοιώματα ιστορικών πλοίων που διέσχιζαν τους θαλάσσιους δρόμους αιώνες πριν, όπως ελληνιστικές και ρωμαϊκές γαλέρες, βυζαντινοί δρόμωνες, γαλεάσσες, μπρίκια, φρεγάτες μέχρι και πλοία της γραμμής, θα παρουσιαστεί σ’ ένα νησί με σπουδαία παράδοση στη ναυτιλία και συνεπώς θα τύχει και της αντίστοιχης επισκεψιμότητας και αποδοχής.

Η έκθεση στηρίζεται από το Επαρχείο Άνδρου, το Δήμο της Άνδρου καθώς και επιφανείς ανδριώτες επιχειρηματίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.