Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 18 χώρες πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του «8ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού και Πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ 2010», στην Αιγιάλη, Αμοργού, από 8 μέχρι 12 Απριλίου.

Τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υποδέχτηκε η διοργανώτρια του συνεδρίου κυρία Ειρήνη Γιαννακοπούλου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της κινηματογραφικής ακαδημίας της Πολωνίας βράβευσε και έναν δικό μας άνθρωπο, το σκηνοθέτη και πρόεδρο της ΝΕΤΠ Κυκλάδων Γιώργο Δάμπαση για τη σημαντική προσφορά του με τις ταινίες του στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τουρισμό. Ο Ανδριώτης σκηνοθέτης κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου δήλωσε:

«Αν και ταξιδεύω πολύ συχνά δεν έτυχε να έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα την όμορφη Πολωνία. Όμως από μικρό παιδί ταξίδευα με τη φαντασία μου διαβάζοντας τη συναρπαστική βιογραφία της πολωνής ερευνήτριας Μαντάμ Κιουρί που αφιέρωσε τη ζωή της με μεγάλο κόστος της υγείας της στα πειράματα της ραδιενέργειας. Κι ακόμα ως εκκολαπτόμενος σκηνοθέτης θαύμαζα τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού, του Βάιντα, με πρώτο ερέθισμα το αριστούργημα «Κανάλ» που περιέγραφε την αντίσταση του Πολωνικού λαού εναντίον της χιτλερικής εισβολής»

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στην Αιγιάλη προβλήθηκαν 4 ταινίες του Γιώργου Δάμπαση για τα μονοπάτια της Άνδρου, της Τήνου, της Κέας και της Αμοργού που άφησαν άριστες εντυπώσεις στους ξένους φεστιβαλιστές.

Στο συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2010 πραγματοποιήθηκαν κινηματογραφικά αφιερώματα για τον πολιτιστικό, το θρησκευτικό και τον γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και στον τουρισμό που επηρεάζεται θεαματικά από ταινίες μεγάλου μήκους με διεθνή απήχηση όπως «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον Νίκολας Κέιτζ και το «Μάμα μία».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.