Εγκύκλιον Σημείωμα

«Μετά βαθυτάτης θλίψεως ἀναγγέλλομεν εἰς τόν ἱερόν Κλῆρον τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί τό πλήρωμα τῆς κατ’ Ἄνδρον Ἐκκλησίας τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τοῦ Πρεσβυτέρου Ἐμμανουήλ Μελισσουργάκη. Ὁἀοίδιμος ἐγεννήθη εἰς Κρήτην τό 1961. Ἐχειροτονήθη Διάκονος καί Πρεσβύτερος ἀπό τόν Μακαριστόν Ἀρχιεπίσκοπον Κρήτης κυρόν Τιμόθεον τόν  Μάρτιον τοῦ 1982. Ἀπόφοιτος τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Λυκείου Κρήτης, διηκόνησεν εὐδοκίμως τήν Ἐνορίαν τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Κατακοίλου Ἄνδρου ἀπό το 2006. Ἡ ἐξόδιος Ἀκολουθία του, κατά τήν ὁποίαν παρέστη ὁ Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ετελέσθη εἰς τήν γενέτειράν του νῆσον Κρήτην.

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας νωρίς το πρωί έπλευσε προς ΑΝΔΡΟ και στη συνέχεια πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς «Αγίας».

Το απόγευμα, παρέστη  σε σύναξη των Εφημερίων και των νεοδιορισθέντων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της περιφερείας Μπατσίου-Γαυρίου, στον Ι. Ναό Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, τους οποίους ενημέρωσε για τα καθήκοντά τους και προς τους οποίους επέδωσε τα διοριστήρια.

Την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το Λύκειο, το Γυμνάσιο, δύο Δημοτικά Σχολεία και δύο Παιδικούς Σταθμούς της Άνδρου, τα μέλη της  εκπαιδευτικής κοινότητας των οποίων το υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη της Ι. Μητροπόλεως στο εκπαιδευτικό τους έργο, όποτε αυτή ζητηθεί.

Το απόγευμα,  παρέστη  και ομίλησε σε σύναξη των Εφημερίων και των νεοδιορισθέντων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της περιοχής Χώρας-Κορθίου, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας, τους οποίους ενημέρωσε για τα καθήκοντά τους και προς τους οποίους επέδωσε τα διοριστήρια..

Το εσπέρας της ίδιας μέρας,  υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, προέστη της αγρυπνίας, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, που κατ’  έθος τελείται στην Ιερά Μονή Παναχράντου και προέβη στην χειροτονία σε διάκονο Μοναχού της Ι. Μονής, πτυχιούχου της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ευδόκιμου, της Ιεράς Αδελφότητας, εφημερίων των κοντινών ενοριακών κοινοτήτων και πλήθους πιστών, που αψήφησαν την σφοδρή κακοκαιρία και κατέφθασαν για την αγρυπνία και την χειροτονία.

Απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ενώ έξω ο άνεμος και η βροχή μαίνονται, εμείς εδώ, στο Καθολικό της Μονής μας, είμαστε στη ζεστή αγκαλιά του Θεού, τελούντες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκείνο της προσωπικής σου πνευματικής σου στιγμής, αγαπητό μου παιδί, υποδιάκονε Φιλάρετε. Ο δρόμος που διάλεξες να περπατήσεις προμηνύει ματωμένα πόδια, πληγωμένη καρδιά, δακρυσμένα μάτια αλλά και νικηφόρα μάχη ενάντια στο θέλημα του κόσμου που αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού για την επιστροφή του ανθρώπου και την συμμετοχή του στο μυστήριο της Σωτηρίας».

Το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου,  το πρωί ιερούργησε στην Ι. Μονή της Αγίας Μαρίνης, στην οποία ιδιαιτέρως τιμάται η Οσία Φιλοθέη, καθώς είχε πνευματικούς δεσμούς με την Ιερά Μονή και χειροθέτησε σε Πνευματικό  Ιερομόναχο της Μονής, για τις ανάγκες της Αδελφότητος και των προσκυνητών της Μονής».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.