Κύριε Υπουργέ

Είναι τεράστια η αγανάκτηση όλων των εφέδρων απόμαχων ναυτικών με το άρθρο 44 του Μεσοπρόθεσμου παράγραφος 1 που αφορά τις συνταξιοδοτικές διατάξεις που καταβάλλονται από το ΝΑΤ και οι οποίες όπως αναφέρεται μειώνονται από 1.1.2011 κατά 6%. Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για όλους εμάς τους ανθρώπους της αλμύρας και της στέρησης, αλλά και τις θέσεις σας σχετικά με το θέμα αυτό προκειμένου να μην πειραχθούν θεσμοθετημένες κατακτήσεις (ν.3075/2002) σας κάνουμε θερμή έκκληση όμως ΑΜΕΣΑ μεριμνήσετε για την τροποποίηση του άρθρου  44 παρ. 1 το οποίο χαρακτηρίζεται από πλήρη αναλγησία και αβασάνιστα θεσμοθετημένο. Αφού όπως γνωρίζετε είναι σε πλήρη σύγχυση συνταγματικότητας δεδομένου ότι υπάρχουν οφειλόμενα του έτους 2010 και 2011 από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εν ενεργεία συναδέλφων μας που αναφέρονται στο νόμο 3075/2002.

Κύριε Υπουργέ

Ξέρουμε ότι μπορείτε εδώ και τώρα να σταματήσετε ένα εγκληματικό άρθρο για όλους εμάς τους ναυτικούς που έχουν προσφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στην εθνική οικονομία και που επί δεκαετίες ολόκληρες είχαμε υποστεί εξευτελιστικές συνταξιοδοτικές αποδοχές του ύψους 47% και που ευτυχώς ο κ. Γ. Ανωμερίτης με το νόμο 3075/2002 είχε φέρει σχετικές ισορροπίες φθάνοντας τις συντάξεις μας στο 70% και όχι στο 80% όπως λαμβάνουν οι άλλες απομαχικές τάξεις.

Κύριε Υπουργέ ξέρουμε όπως και οι άλλοι συνάδελφοί σας του ΠΑΣΟΚ ότι μπορείτε να επέμβετε ΑΜΕΣΑ για την ολοκληρωτική εξαφάνιση του άρθρου 44 παρ. 1 δεδομένου ότι όχι μόνο καταργεί το νόμο 3075/2002 αλλά μειώνεις την κυριολεξία την σύνταξή μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποσυρθεί το τερατούργημα του άρθρου 44 παρ. 1 το οποίο θα μας οδηγήσει σε άλλες εποχές. Εποχές που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη του κάθε Έλληνα θαλασσανθρώπου.

Για το Δ.Σ. ΠΕΣΠΕΝ

Ο πρόεδρος Γεώργιος Δεωνάς

Ο αντ/δρος Δημήτρης Καραπιπέρης

Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου Υπουργούς της Κυβέρνησης Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.