«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνεται εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Χώρας Άνδρου. Μετά από εντατικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος θα γίνει πραγματικότητα. Η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007 – 2013 με συνολικό προϋπολογισμό 9.270.000 €.

Τα έργα που θα γίνουν είναι σύμφωνα με τη μελέτη:

Δίκτυο αγωγών συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων Χώρας Άνδρου μήκους 3 χλμ., με τα απαραίτητα αντλιοστάσια

Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με δυναμικότητα 20ετίας 12.500 ισοδύναμους κατοίκους.  Στο χώρο της ΕΕΛ θα κατασκευασθούν κτίριο υποδοχής και προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων, κτίριο προεπεξεργασίας λυμάτων, κτίριο επεξεργασίας ιλύος, κτίριο αποθήκης υλικών και παρασκευής διαλυμάτων, κτίριο γραφείων, κτίριο ηλεκτροστασίου, δεξαμενή βιομηχανικού νερού και πυρόσβεσης.

Αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων, απολυμασμένων και αποχλωριωμένων λυμάτων μήκους 800 μ., γιά τη διάθεση του καθαρού νερού στη θάλασσα.

Το έργο αυτό, μαζί με τον εν λειτουργία βιολογικό καθαρισμό Κορθίου, τον αντίστοιχο του Γαυρίου-Μπατσίου, που βρίσκεται σε μελετητικό στάδιο, καθώς και την εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), θα αποτελέσουν τον κορμό των αναγκαίων έργων υποδομής, που θα οριοθετήσουν την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του νησιού».

(Γρ. Τ. Δήμου Άνδρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.