Κύριε Δήμαρχε Κυρίες & Κύριοι Σύμβουλοι

Το έτος 2007 ιδρύσαμε το Σύλλογο Νεφροπαθών Νήσου Άνδρου, ο οποίος αποτελείται από 50 μέλη, με μόνο σκοπό τη λειτουργία  μονάδας αιμοκάθαρσης, για να καταστεί δυνατή η επιστροφή όλων των νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση  στην Άνδρο με τις οικογένειες τους. Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά το δαιδαλώδες Ελληνικό Δημόσιο μας καθυστερεί 4 χρόνια τώρα!

Τόσο εγώ, όσο και οι άλλοι νεφροπαθείς, προσπαθούμε να ζήσουμε στο νησί που αγαπάμε, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε από την στιγμή που πρέπει να είμαστε, τρεις φορές τη εβδομάδα επί 4 ώρες κάθε φορά καθηλωμένοι στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου των Αθηνών.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σημειώστε τα εξής.

1.Το έτος 2006 (ΙΟΥΛΙΟΣ) επιτυγχάνεται η τροποποίηση νόμου, ώστε να είναι δυνατή πλέον η Λειτουργία Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στα Νησιά.

2.Τό έτος 2007 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ) ιδρύεται ο Σύλλογος μας.

3. Το έτος 2008 (ΜΑΙΟΣ) συστήθηκε & κυρώθηκε ο οργανισμός Διοίκησης & Διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Δ. & Λ. Μωραίτη.

4.Το έτος      2009 κατατέθηκαν, η μελέτη σκοπιμότητας ( που εκπονήθηκε από το Επαρχείο Άνδρου )   με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Υγείας, η οποία και εγκρίθηκε.

5.Το έτος   2010 στο προϋπολογισμό του Ιδρύματος, προβλέπεται πίστωση 500.000 ευρώ για την έναρξη εργασιών & την δημιουργία της μονάδος στην Άνδρο, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών.

6.Το έτος  2011 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ) γίνεται εξώδικη αναφορά, από γνωστό Ανδριώτη προς το Ίδρυμα Μωραίτη, η οποία βεβαίως δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε & η μοναδική, το Υπουργείο Οικονομικών στις αλλεπάλληλες αναφορές του εν λόγω Ανδριώτη, απαντά σταθερά & ξεκάθαρα  ότι όλες οι ενέργειες του Ιδρύματος είναι νόμιμες.

Θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Άνδρου, έχει ήδη καθυστερήσει, να στηρίξει την προσπάθεια μας για την δημιουργία της μονάδας στο νησί, για τον λόγο αυτό, σας ζητώ έστω & τώρα να κάνετε γνωστό σε όλα τα υπουργεία, με απόφαση του Συμβουλίου σας, ότι η υπό ίδρυση μονάδα αιμοκάθαρσης έχει πλέον & την δική σας υποστήριξη. Σημαντικό, επίσης είναι να γνωστοποιήσετε, στις αρμόδιες Αρχές ότι οι καταγγελίες το μόνο που έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα, είναι  καθυστέρηση & μόνον καθυστέρηση.

Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, η ευγνωμοσύνη για τα υλικά αγαθά είναι επιθυμητή, η ευγνωμοσύνη για τα άυλα,  αυτά που κουβαλάμε μες την ψυχή μας ηθικά είναι επιβεβλημένη, σας θυμίζω λοιπόν ότι για να φθάσομε μέχρις εδώ,  δύο συμπατριώτες μας, με βοήθησαν καίρια & ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή  & αναφέρομε συγκεκριμένα, στους κ. κ. Φίλλιπο Μωραίτη Πρόεδρο του Ιδρύματος Δημήτρη & Λιλίκας Μωραίτη καθώς & στον Δημήτρη Γιαννίση π. Δήμαρχο Άνδρου,  τους οποίους ευγνωμονώ & τους ευχαριστώ δημόσια, για την πολύτιμη βοήθεια τους. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω & όλους εσάς, τόσο για την ευαισθησία σας όσο & για την προσοχή σας. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου

Ιωάννα Γ. Λεβαντή 9 Ιουνίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.