Χαράτσι 1.000.000 ευρώ του Δήμου στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της Άνδρου

Του Θεοδόση Σουσούδη Δημοτικού Συμβούλου

Επικεφαλής ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Αυγούστου 2011, ο  Δήμαρχος κ. Γλυνός, δια της εισήγησης του κ. Θεολόγου, αποφάσισε να επιβάλλει στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Άνδρου: Ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙ για τα δημοτικά δεδομένα. Έναν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ χωρίς προηγούμενο. Μια απόφαση του τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την επιβολή ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ που θα ανέρχεται σε 1 € το ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ μέτρο σε ΟΛΕΣ τις ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, σε όλους τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  σε όλους τους ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Ζητάνε, δηλαδή, 1.000.000 € (ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!!!) από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού!!! Την επιβολή αυτού του φόρου ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΣΥΣΣΩΜΗ ο συνδυασμός μας και ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Μαλταμπέ. Αντίθετα, την ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Γλυνού και ο κ. Μαλταμπές, (επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Σύμφωνα με την απόφαση, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από αυτό το άγριο χαράτσι, υποστηρίζουν ότι πρόκειται να δοθούν στην εταιρεία που θα διαχειριστεί μελλοντικά τα σκουπίδια του νησιού, μέχρι να χωροθετηθεί στο μέλλον και να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΥ.

Η συγκεκριμένη απόφαση ξεπερνάει τα όρια της λογικής, καθώς: Πρόκειται για ένα δημοτικό φόρο, χαράτσι 1.000.000€, μοναδικό στην ιστορία του Δήμου Άνδρου και τον μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ, αναλογικά. Ουσιαστικά διπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε σήμερα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Με την επιβολή αυτού του φόρου, δημιουργούνται τεράστιες αδικίες για πολλούς κατοίκους. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ζητούν σήμερα εκ νέου να ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ όλοι οι Ανδριώτες για μια επόμενη διαχείριση απορριμμάτων που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή ποια ακριβώς μορφή και τι κόστος θα έχει.

Πρακτικά με το νέο φόρο επιχειρούν να καλύψουν την πλήρη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους. Άφησαν να περάσουν ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ με υπεκφυγές, αποσιωπήσεις, επιπολαιότητες και  σκοπιμότητες. Ο συνδυασμός μας «ΑΝΔΡΟΣ- ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» θα κάνει ότι μπορεί να αντικρούσει την επερχόμενη αδικία. Έχουμε ήδη ζητήσει από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να βρουν από άλλες πηγές τα χρήματα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Αυγούστου για την εξεύρεση των χρημάτων και προτείναμε  την επανεξέταση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού και σταμάτημα κάθε σπατάλης. Παράλληλα τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για τον ανεπαρκή σημερινό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, να δοθούν άμεσα σε εταιρεία διαχείρισης και μεταφοράς σκουπιδιών με κοντέινερ.

Αυτή την πρόταση (με τα κοντέινερ), την είχαμε καταθέσει από τον ΜΑΡΤΙΟ!!!. (6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ) Με τον τρόπο αυτό  ΔΙΝΑΜΕ ΑΜΕΣΗ  ΛΥΣΗ:

Στην αποθήκευση των σκουπιδιών μέσα στα κοντέινερ, ώστε να μην σάπιζαν επί μήνες στους δρόμους και στις πλατείες. Στην μεταφορά των κοντέινερ, με πλοίο σε ΧΥΤΥ της Αττικής όπου θα είχαμε ουσιαστική και οικονομικότερη λύση, μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΥ. Τότε απέρριψαν την πρότασή μας με ειρωνείες. Σήμερα, με καθυστέρηση 6 μηνών, επιχειρούν να την ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ, ως μοναδική ενδιάμεση λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός! Είναι καιρός οι προτάσεις μας να μπουν σε διάλογο αντί να πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων, με τρόπο ειρωνικό και αλαζονικό. Είναι καιρός να πάψουν οι αυτοσχεδιασμοί κάποιων  που μιλούν ανόητα για «εξαέρωση των σκουπιδιών»! Είναι καιρός να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του δικού μας ΧΥΤΥ στο νησί. Είναι καιρός να εστιάσουμε επιτέλους  στην εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και να εξασφαλίσουμε διαχρονικά πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση των σκουπιδιών. Συγχρόνως θα είναι οικονομικότερη η μεταφορά τους στην Αττική, αφού θα έχουμε πετύχει μικρότερους όγκους σκουπιδιών, λόγω ανακύκλωσης.

 Άνδρος 16-08-2011

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.