Λέγεται ότι ο πολιτισμός μιας χώρας όποιος και να είναι αυτός ενώνει τους λαούς, τον κόσμο γενικά και τους φέρνει κοντά την καρδιά τους να σφίγγει η μία την άλλη.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου της όμορφης Καππαριάς της Άνδρου και αποφάσισαν να κάνουν τον ετήσιο χορό του συλλόγου τους σε ένα κέντρο διασκέδασης με καλή μουσική και την αρχοντορεμπέτισσα Μαριώ με την εκλεκτή παρέα των μουσικών της να έχουν τον πρώτο λόγο της διασκέδασης του κόσμου.

Όπως είπα ο πολιτισμός και μάλιστα η μουσική ενώνει τους λαούς και τους κρατά ισιοσώματους στην κρίση που περνάει και δεν πτοείται με τίποτα ούτως ώστε να κάμψει… Αλλά παραμένει ισιοσώματος με όλους τους φίλους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους και διδάσκει ότι πολιτισμός σημαίνει φως…

Και το κατόρθωσαν. Με τον παλμό της ζέσης της μουσικής που εμπνέει τους Ανδριώτες Καππαριανούς να ενωθούν στο ίδιο κέντρο τυχαία. Και με τους αδελφούς μας της Κύπρου και όχι μόνο.

Και με άλλους θαμώνες και μέσα από την πληθώρα των τραγουδιών της ζωντανής μουσικής αγκαλιάστηκαν, χόρεψαν και έγιναν ένα σώμα, μια γροθιά, μια ψυχή που προσφέρει και ενώνει η μουσική. Όλοι μαζί αφού μετρήθηκαν υποσχέθηκαν του χρόνου ξανά μαζί και ας είμαστε πολύ πιο πολλοί από σήμερα.

Τελειώνοντας με μια υποσημείωση Καππαριά σημαίνει φως και Πολιτισμός. Οποιος την Καππαριά επισκέπτεται την ερωτεύεται και μένει και όποιος την προσπερνάει και δεν σταματά για λίγο ίσως δεν βλέπει καθαρά τι του προσφέρει η Καππαριά.

Με αγάπη ένας φίλος και μέλος της Καππαριάς

Κωνσταντίνος Μπάκας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.