Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζει κανείς αν ανατρέξει στην σελίδα 2 της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας. Εκεί δημοσιεύονται δύο άκρως αποκαλυπτικά έγγραφα για την πορεία του θέματος των απορριμμάτων που έχουν καταντήσει βραχνάς πλέον κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο.

α) Η χωροθέτηση στο Μπατσί

Σύμφωνα με τις γραπτές παρατηρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έφτασαν στον Δήμο Άνδρου, οι επιλεγόμενοι χώροι βασίζονται σε «εκτιμήσεις» και όχι σε δεδομένα.

Το έγγραφο της Περιφέρειας το οποίο δημοσιεύεται αυτούσιο αναφέρει πως ο χώρος που έχει επιλεγεί στο Μπατσί δεν έχει μελετηθεί σωστά, ούτε για τον χρονικό ορίζοντα χρήσης του χώρου, ούτε για το βάθος της εκσκαφής, ούτε για τα υπόγεια ύδατα της περιοχής, ούτε για τις πηγές που γειτνιάζουν.

Στο έγγραφο υποδεικνύεται στους αρμοδίους πως γράφουν για τις δύο γεωτρήσεις απέναντι στην χωροθετημένη περιοχή, ενώ δεν έχουν κανένα στοιχείο για την γεώτρηση που είναι δίπλα στον υπό μελέτη χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Επισημαίνεται μάλιστα πως κινδυνεύει από μια αστοχία στην «εκτίμηση» να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό ζητείται να ξαναμελετηθούν όλες οι περιοχές που αποκλείστηκαν με «εκτιμήσεις» και να γίνουν μελέτες με δεδομένα

Με απλά λόγια οι ειδικοί της Περιφέρειας φαίνεται να λένε πως κινδυνεύει το τουριστικό κέντρο της Άνδρου το Μπατσί.

β) Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Σταυροπέδα

Το έγγραφο της Περιφέρειας που έφτασε στον Δήμο Άνδρου, και αφορά την Σταυροπέδα (το οποίο δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα 2) είναι καταπέλτης.

Ειδικότερα αναφέρεται πως μετά από πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε η περιβαλλοντική υπεύθυνος της Περιφέρειας στην Σταυροπέδα επισημαίνεται πως ο δεματοποιητής που αγοράστηκε δεν χρησιμοποιείται.

Διαπιστώνεται πως τα σκουπίδια πετιούνται ανεξέλεγκτα στο νταμάρι που γειτνιάζει με το ρέμα. Πολλά από αυτά καταλήγουν μετά από κάθε βροχή στη θάλασσα. Και υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί η καταστροφή του 2011.

Τέλος η Περιφέρεια υπογραμμίζει πως η Σταυροπέδα είναι μια περιβαλλοντική βόμβα καθώς εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Άνδρο.

Τι μπορεί να πει μια εφημερίδα μετά από όσα λένε τα επίσημα έγγραφά της Περιφέρειας. Προχειρότητα; Αγνοια; Κακοδιοίκηση; Εγκληματική Αμέλεια; Ωχαδερφισμός; Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα. Και τα σκουπίδια στους δρόμους μια πραγματικότητα που δεν μας αξίζει για τρίτο καλοκαίρι… Η μήπως όχι;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.