Συνεχίζεται η προσπάθεια του Συλλόγου Απανταχού Αποικιανών, για την ανάδειξη της ναυτιλιακής μας ιστορίας και συμβολής στο σύγχρονο ναυτιλιακό προβληματισμό, με τη στήριξη και την συνεργασία του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ήδη, ολοκληρώθηκε η έκδοση του Β’ τόμου, σε συνέχεια της επιστημονικού επιπέδου Ναυτιλιακής Συνάντησης, που οργανώθηκε παλαιότερα στην Άνδρο από τον Σύλλογο, με το Πανεπιστήμιο και τη συμμετοχή Υπουργείου ΕΝ. Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν η ναυτιλιακή ποιότητα, όπως σήμερα διαμορφώνεται, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Τις διάφορες πτυχές του θέματος, από πλευράς τεχνολογίας, ευρωπαϊκών και διεθνών συστάσεων, ανθρώπινου δυναμικού και περιβάλλοντος αναλύουν καθηγητές ανωτάτων ιδρυμάτων, ναυτιλιακοί παράγοντες, στελέχη νηογνωμόνων και νομικοί, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος, στα πλαίσια της λεγόμενης πράσινης οικονομίας, γίνεται από τον συμπατριώτη μας π. υπουργό και Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ Γιάννη Παλαιοκρασσά. Την έκδοση προλογίζει ο Γ. Γραμματέας Ναυτιλίας της χώρας μας. Παράλληλα χαιρετίζουν την όλη προσπάθεια ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ι. Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ι. Γλυνός, η Καϊρειος Βιβλιοθήκη, ο Πανανδριακός Σύλλογος Ναυτικών και άλλοι παράγοντες.

  Μεταξύ των εισηγήσεων και άρθρων του τόμου είναι η έρευνα του τρόπου λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στη χώρα μας από πλευράς εφαρμογής προτύπων και η επιστημονική ανάλυση-πρόταση για την ανάγκη υλοποίησης των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών λεωφόρων στις θάλασσές μας και το Αιγαίο Πέλαγος.

  Ο τόμος αφιερώνεται στη μνήμη του Δημητρίου Πολέμη, διευθυντού της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, ο οποίος, προ 10-ετίας και πλέον υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας ανάδειξης της ναυτιλιακής Άνδρου και συμβολής της στο σύγχρονο ναυτιλιακό γίγνεσθαι με τη στήριξη των Ναυτιλιακών Τμημάτων των Πανεπιστημίων μας. Η παρουσίαση του Τόμου θα γίνει προσεχώς στην Άνδρο και τον Πειραιά και αναμένεται να τύχει ευρείας αποδοχής από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους ναυτιλιακούς και τους αρμόδιους διοικητικούς παράγοντες. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Γιάννης Μαμάης των εκδόσεων Gutenberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.