Στα πλαίσια άσκησης της αρμοδιότητας για την καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του άρθρου 11 Ν.2696/1999 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.2946/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της ΚΥΑ 38110/2002, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, συγκρότησε καταρχήν διμελείς Επιτροπές με τη συνδρομή των Δήμων, προκειμένου να καταγραφούν οι παράνομες πινακίδες στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της περιοχής ευθύνης και να συνταχθούν σχετικές εκθέσεις αυτοψίας.

Μέχρι σήμερα και με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Α.Δ.Α. από τις κατά τόπους Επιτροπές, έχουν καταγραφεί αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές ως ακολούθως:

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.102 ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.713. Στο «χορό « μαπίνει φυσικά και η Ανδρος με 41 πινακίδες. Για τους Δήμους Λέρου και Ιητών από την καταγραφή δεν προέκυψαν αυθαίρετες πινακίδες

Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 1/Δ.Τ.Ε./2013 (Α.Π. οικ. 6819/918/Φ. 4.8/6.02.2013) Εγκύκλιο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «…θα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες, μέσω έγγραφης ενημέρωσης ή δημόσιας ανακοίνωσης με κάθε πρόσφορο μέσο, να αποξηλώσουν σε προθεσμία 30 ημερών τις πινακίδες με ίδια μέσα».

Μετά την παρέλευση της ορισθείσας προθεσμίας και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρξει συμμόρφωση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα προχωρεί άμεσα και με την συνδρομή των κατά τόπους Ο.Τ.Α., στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων και επιγραφών που χαρακτηρίζονται ως «ρύποι» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς την έκδοση Απόφασης Γενικής Γραμματέως Α.Δ.Α.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στοιχεία των διαφημιζομένων θα αποστέλλεται από την Α.Δ.Αι. και έγγραφη συστημένη επιστολή προς τους αυθαιρετούντες, προκειμένου να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην αποξήλωσή τους, εντός προθεσμίας (30) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση της επιστολής και μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας θα αποξηλώνονται άμεσα με σχετικές Διοικητικές πράξεις της Α.Δ.Αι. και τη συνδρομή των Δήμων.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής στους υπόλοιπους Δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί αρμοδίως διαδικασία για την άμεση αποξήλωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.