«Πραγματικά ήταν μεγάλη η επιτυχία και σημαντική η προσέλευση του φιλότεχνου κοινού, στις επετειακές εκδηλώσεις του θεσμού «ΠΛΟΕΣ» που έγιναν το Σάββατο, 26 Ιουλίου στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου.

Πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, στο προαύλιο του Ιδρύματος, ακούστηκαν σε ένα Gala Όπερας, οι εξαιρετικές φωνές δύο νέων λυρικών καλλιτεχνών του κλασικού ρεπερτορίου, σε δημοφιλή αποσπάσματα από Όπερες. Ο κόσμος θαύμασε και καταχειροκρότησε, τη σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη και τον τενόρο Γιώργο Ζωγράφο, τους οποίους συνόδευσε στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Κατόπιν ακολούθησε το «άνοιγμα» της έκθεσης με τίτλο: «Πραγματικότητες/Living real!», που όπως εξήγησε η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κυρία Αθηνά Σχινά, η οποία διαμόρφωσε τον τίτλο και τα περιεχόμενα του θεσμού «ΠΛΟΕΣ», «οι «Πραγματικότητες» είναι μια σειρά αντιθέσεων που καθημερινά βιώνουμε, ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα.

Η έκθεση, περιλάμβανε 20 καλλιτέχνες, όλοι ξεχωριστοί για την ποιότητα και την ευρηματικότητα διαμόρφωσης των έργων τους, που απλώνονταν και στους δύο ορόφους του κτιρίου. Ο κόσμος που έμεινε μέχρι πολύ αργά, ήταν συγκινημένος και ενθουσιασμένος.

Τη βραδιά αυτή των εγκαινίων, εκτός του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Νικολάου Σιγάλα (ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στους κληροδότες Πέτρο και Μαρίκα Κυδωνιέως και τη μεγάλη προσφορά τους στο νησί), τον λόγο έλαβαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Πρέσβης της Αργεντινής κ. Χόρχε Μαστροπιέτρο, καθώς και ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄.

Ήταν μια αξέχαστη βραδιά, στην οποία διακρίναμε, ανάμεσα στους άλλους, τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, τον Νίκο Θεολόγου, τον Κωνσταντίνο Γαρύφαλλο και τη σύζυγό του Μαργαρίτα Κορκοδείλου, τον Στέφανο Κούρτη, την οικογένεια Ντετσάδες, την Όλγα Γουλανδρή, την Κατερίνα Μονογυιού, την Λίλα Εμπειρίκου, τον Viene D’Hendecourt και τη σύζυγό του Ντιάνα Θερμιώτη, την Ειρήνη Βασιλοπούλου, την Μαρία και Χρύσα Καρυστινού, την Ντινάσια και τον Γιώργο Φωτεινόπουλο, τον Νώντα Λογοθέτη, τον Μιχάλη Κοκκίνη, τον Μανώλη Μαυρολέοντα, τον Μηνά Γκούμα, τους ζωγράφους  Σωτήρη Σόρογκα, Ιωάννα Καφίδα, Δημήτρη Κρέτση, τους γκαλερίστες Νίκη Βλασσιώτη-Παπαδάκη, Α. Αντωνοπούλου, κ.ά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.