kalamos_aeolos_management_

Αίσιο τέλος είχε το βράδυ (24.2.2015) η περιπέτεια των τριών ναυτικών του δεξαμενόπλοιου «Κalamos», που κρατούσαν ομήρους για περίπου τρεις εβδομάδες νιγηριανοί πειρατές,- μεταξύ αυτών και του ανδριώτη Π.Μ.- αφού η πλοιοκτήτρια εταιρία κατέβαλε λύτρα.

Η επίθεση των πειρατών έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Aeοlos Management S.A. κατέβαλε λύτρα ύψους 400.000 δολλαρίων. Η γενική κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, μονάχα ο ένας Έλληνας ανθυποπλοίαρχος έχει τραυματιστεί στα πόδια. Η ναυτιλιακή εταιρεία Aeolos Management στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «οι τρεις ναυτικοί που είχαν απαχθεί από μια εγκληματική συμμορία στη Νιγηρία στις 3 Φεβρουαρίου απελευθερώθηκαν. Όλοι τους έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νιγηρίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους και «θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους». Η επίθεση των πειρατών έγινε στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο αναμένοντας να φορτώσει. Το ” Kalamos “, που φέρει σημαία Μάλτας, είχε ξεκινήσει από την Κίνα και μεταξύ των 23 μελών του πληρώματός του υπήρχαν και 10 Έλληνες. Κατά την επίθεσή τους οι πειρατές σκότωσαν τον έλληνα υποπλοίαρχο και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους, τους τρεις ομήρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.