Μέχρι 26 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση για τις 100 δόσεις που συμπεριλαμβάνει και τους ΟΤΑ

Ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ τα βεβαιωμένα χρέη των ιδιωτών προς το Δήμο Άνδρου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο -σε εποχές οικονομικής ασφυξίας- δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα ρευστότητας και δυσκολεύει τους όποιους σχεδιασμούς για έργα στο νησί.

Η «Ανδριακη» έχει στη διάθεσή της την επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, προς όλους τους μεγαλο -οφειλέτες του Δήμου, καλώντας τους να προχωρήσουν στη ρύθμιση και να διευθετήσουν το χρέος τους, καθώς οι όροι της ρύθμισης είναι ευνοϊκότεροι από ποτέ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο του νόμου “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας”, που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν οφειλές προς τους Δήμους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, καταβάλλοντας ακόμη και 20 ευρώ το μήνα (ελάχιστη καταβολή).

Οι διατάξεις του νόμου είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκές, καθώς ο οφειλέτης απαλλάσσεται από σημαντικά βάρη (πρόστιμα και προσαυξήσεις), ενώ έχει και τη δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι και σε 100 δόσεις. Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου πως υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές σας προς τον Δήμο Άνδρου, σας καλούμε να ανταποκριθείτε στην επιστολή μας και να προχωρήσετε στη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων. Η προθεσμία που έχει οριστεί είναι η 26η Μαΐου 2015 και στη ρύθμιση είναι δυνατό να συμπεριληφθούν όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως γνωρίζετε, η νέα Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε σε γενναίες μειώσεις όλων σχεδόν των δημοτικών τελών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους επαγγελματίες του νησιού, αλλά και όλους όσοι βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Σας καλούμε, λοιπόν, να προχωρήσετε στη ρύθμιση των οφειλών σας, βοηθώντας έτσι και τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας, αλλά και την προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.