Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος «Ανδρέας Εμπειρίκος» με θέμα «Μεσόγειος, η Θάλασσά μας».

Ο διαγωνισμός θεσμοθετήθηκε το 2015 από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου και η δεύτερη  χρονιά του είχε τις διπλάσιες συμμετοχές.

Την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελούσαν οι κ.κ. Αλεξία Τέντε, Άντα Βασιλοπούλου και Αμαλία Τηνιακού, οι οποίες ανέλαβαν και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

  Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Αθηνά Τσατσομοίρου, ανέφερε σχετικά: «Την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού, κατά την απονομή, είδαμε πως λίγοι γονείς μαθητών παρευρίσκοντο και ακόμα λιγότεροι μαθητές, έτσι σκεφτήκαμε πως σε ένα διαγωνισμό των μαθητών, αυτοί που πρέπει να είναι τα τιμώμενα πρόσωπα και οι καλεσμένοι θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι οι μαθητές και πως στη γιορτή αυτή πρέπει να συμμετέχουν οι μαθητές με τους γονείς τους κυρίως».

Ευχαρίστησε τους μαθητές, τους δασκάλους τους και τα σχολεία που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια, όλους τους μαθητές που είχαν στείλει συμμετοχή, γιατί «μας έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες» και συνεχάρη τους διακριθέντες με την ευχή να έχουν πάντα δύναμη και τόλμη να αγωνίζονται, γιατί όπως είπε «η ζωή κερδίζεται από τους αγωνιστές».

Τέλος ευχαρίστησε την επιτροπή αξιολόγησης γιατί επιτέλεσε ένα δύσκολο έργο αφού όλες οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές, αλλά και γιατί με την βοήθειά των μελών της η εκδήλωση έγινε όμορφη για όλους, αλλά για τα παιδιά ακόμα περισσότερο. Οι μουσικοί με τα τραγούδια που είχαν επιλέξει, σχετικά με την θάλασσα, έκαναν αυτή τη σεμνή τελετή ακόμα πιο όμορφη. Οι μαθητές στο τέλος της γιορτής, υποσχέθηκαν πως στον επόμενο διαγωνισμό του 2017 θα στείλουν περισσότερες συμμετοχές κι αυτό  δείχνει πως ο στόχος του διαγωνισμού έχει επιτευχθεί, καθώς είναι: οι μαθητές να αγαπήσουν το διάβασμα, την λογοτεχνία και να μπορέσουν να εκφράσουν την συγγραφική τους ικανότητα και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία.

Όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος, πήραν έπαινο, ενώ βραβεύτηκαν οι:

Δήμητρα Ιντζιρτζή – Δημοτικό  Χώρας, Μαρία Γεωργία Τηνιακού – Δημοτικό Χώρας, Φιοράλντα Μπάρδο – Γυμνάσιο, Φωτεινή Σκιαδά – Γυμνάσιο, Βινέλα Τσιλάι – Λύκειο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.