Γιατί υπάρχει και η Ελλάδα που Προοδεύει

«during the Greek financial crisis last year, Panos Giannissis helped clients to stay in business by converting some of their working capital to bitcoin, the virtual currency. He also led the development and implementation of the information systems at his firm».

Ο νεώτερος εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Γιαννίσης & Συνεργάτες, Παναγιώτης Γιαννίσης, έλαβε την 2η θέση για το Βραβείο του «Πιο Καινοτόμου Νέου Δικηγόρου της Χρονιάς 2016», στην λίστα των Financial Times με τους 8 Πιο Καινοτόμους Under-40 Δικηγόρους της Ευρώπης, ενώ η Δικηγορική Εταιρεία Γιαννίσης & Συνεργάτες συμπεριελήφθη στο ετήσιο αφιέρωμα των Financial Times για την καινοτομία στον δικηγορικό κλάδο της Ευρώπης ως «Προτεινόμενη Ανεπιφύλακτα».

Στα φετινά βραβεία των Financial Times για την καινοτομία στον δικηγορικό κλάδο της Ευρώπης, “FT Innovative Lawyers Awards”, ανάμεσα σε περισσότερες από 600 συμμετοχές από δικηγορικά γραφεία και εταιρείες από ολόκληρη την Ευρώπη, η Δικηγορική Εταιρεία Γιαννίσης & Συνεργάτες κατόρθωσε να βρεθεί ανάμεσα στους φιναλίστ που συμπεριελήφθησαν στο σχετικό ένθετο αφιέρωμα και παρευρέθησαν στην λαμπερή τελετή απονομής που διεξήχθη στο Λονδίνο. Παράλληλα, στην λίστα των Financial Times με τους 8 Πιο Καινοτόμους Νέους Δικηγόρους της Ευρώπης (κάτω των 40 ετών) για το σχετικό ατομικό βραβείο, ο νεώτερος εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας, Παναγιώτης Γιαννίσης, ηλικίας μόλις 26 ετών, αναδείχθηκε στην 2η θέση. Με αυτή την διάκριση, η Δικηγορική Εταιρεία Γιαννίσης & Συνεργάτες έγινε το μοναδικό ελληνικό γραφείο που καταφέρνει, την τελευταία 8ετία, να συμπεριληφθεί στο σχετικό αφιέρωμα, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννίσης έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα Έλληνας δικηγόρος που διακρίνεται ατομικά.

Το σχετικό αφιέρωμα των Financial Times εκδίδεται κάθε χρόνο και τα βραβεία που το συνοδεύουν θεωρούνται ως τα πλέον αξιόπιστα στην αγορά για την διεξοδική έρευνα που διενεργούν γύρω από τους υποψηφίους. Το αφιέρωμα “FT Innovative Lawyers” αναδεικνύει την καινοτομία και την επινοητικότητα του δικηγορικού κλάδου της Ευρώπης και συμβάλλει στην διαμόρφωση των εξελίξεων του επαγγέλματος σε διεθνές επίπεδο.

Στο φετινό αφιέρωμα, κυρίαρχη θέση είχε η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από τον δικηγορικό κλάδο, ο οποίος παραδοσιακά βρίσκεται πιο πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική επιτροπή των Financial Times η πρωτοποριακή ιδέα της Δ.Ε. Γιαννίσης & Συνεργάτες, με επικεφαλής στο συγκεκριμένο project τον κ. Παναγιώτη Γιαννίση, να συνάψει συμβάσεις εγγύησης με ορισμένους προμηθευτές ελληνικών startups στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin ως μέσο εξασφάλισης. Εκμεταλλευόμενες τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το ψηφιακό νόμισμα, οι νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις μπόρεσαν να αποκτήσουν ευελιξία και αυξημένη φερεγγυότητα απέναντι στους προμηθευτές τους. Το project αυτό, το οποίο ξεκίνησε καθώς η ελληνική αγορά έβλεπε την οικονομική αβεβαιότητα να βαθαίνει, απέκτησε ιδιαίτερη αξία για όσες επιχειρήσεις είχαν ήδη συμμετάσχει, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls το καλοκαίρι του 2015, καθώς ένα από τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού χρήματος είναι ότι δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι προμηθευτές ήταν εξασφαλισμένοι, μέσω της εγγύησης σε Bitcoin, και συνέχιζαν να προμηθεύουν τις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες θα εξοφλούσαν στην συνέχεια κανονικά, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία.

Η διάκριση αυτή έρχεται να καθιερώσει την Δικηγορική Εταιρεία Γιαννίσης & Συνεργάτες, μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, ως μία ομάδα έμπιστων νομικών συμβούλων με ειδίκευση σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα και να ενισχύσει την ήδη δυναμική είσοδό της στην ελληνική νομική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.