Πυρκαγιά ξέσπασε στις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης 17.10.2017 στο Απροβάτο (Καλαμάκι).

Την ίδια ώρα, που στο σημείο εκείνο επιχειρούσαν άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με δύο οχήματα, ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή Αγίας Θέκλης στην Σταυροπέδα. Η φωτιά κατέκαψε περίπου 600 στρέμματα στην Αγία Θέκλη -Χαλκολιμνιώνα εκ των οποίων τα 400 ήταν αγροτικά χορτολιβαδικής έκτασης και τα 200 δασικής. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των εναερίων δυνάμεων που κλήθηκαν σε βοήθεια, την οποία τελικά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν. Συγκεκριμένα τα αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν καν, ενώ από τα δυο ελικόπτερα μόνο το ένα κατάφερε να ρίξει νερό στην φωτιά αλλά από τέτοιο ύψος, που στο έδαφος έφθανε ως ψιχάλα… Το άλλο ελικόπτερο κινδύνευσε να παρασυρθεί στην προσπάθειά του να γεμίσει νερό από τη θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνευσε να καταστραφεί ένα μελίσσι, να καεί ένα ερπιστριοφόρο όχημα, ενώ οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στην καντίνα του Χαλκολιμνιώνα και σε ένα υπό κατασκευή οίκημα στην Αγία Θέκλη.

Συμμετείχαν 6 οχήματα του ΣΕΔΑ με 20 εθελοντές (αποχώρησαν όταν έσβησε η φωτιά “Δυστυχώς στην όλη προσπάθεια τραυματίστηκε ελαφρά ένα μέλος του ΣΕΔΑ από πτώση λόγω της προσβασιμότητας της περιοχής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. όπου  διαπιστώθηκε κάταγμα στη περόνη του δεξιού ποδιού και για ένα μήνα θα έχει το πόδι στο γύψο”, 4 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με όλη τη δύναμη των 23 ανδρών (οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι σήμερα για τυχόν αναζωπυρώσεις) και 3 οχήματα που ήρθαν από την Αθήνα με 30 άνδρες εκ των οποίων και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ (οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι το πρωί για τυχόν αναζωπυρώσεις και έφυγαν για την Αθήνα με το πρωινό δρομολόγιο).

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν γνωστά αλλά σχεδόν αποκλείεται ο παράγοντας ανθρωπίνου λάθους. Στο μεταξύ η πυρκαγιά στο Απροβάτο «πιάστηκε» σχεδόν αμέσως λόγω της πλησίον έδρασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή, κατακαίωντας μόνο ένα στρέμμα γης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.