Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, όπου συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ κα Ευγενία Φωτονιάτα.

Ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της ορθής διαχείρισης και αξιοποίησης της ιλύος (λυματολάσπης) στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Χώρας Άνδρου. Στόχος του Δήμου Άνδρου είναι να επιλυθεί το πρόβλημα της παραγόμενης λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Λ. Χώρας Άνδρου, καθώς μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Άνδρου έθεσε το θέμα του αποχετευτικού και η ειδική γραμματέας έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα. Πρόκειται για το ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου (κατασκευή εξωτερικού αποχετευτικού δικτύου αγωγών, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων -Ε.Ε.Λ.-, κ.λπ.) των περιοχών της Μεσσαριάς και των Λειβαδίων, γεγονός που κρίνεται απαραίτητο καθώς η αύξηση της παροχής, θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Ε.Ε.Λ. Χώρας Άνδρου και Κορθίου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου να ευοδωθεί ο σχεδιασμός του δήμου Άνδρου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των δύο σημαντικών αυτών έργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.