Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας στην Άνδρο! 6 -28 Οκτωβρίου 2018

Το ραντεβού των πεζοπόρων από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων, την Άνδρο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης γιορτής πεζοπορίας που έχει ποτέ διοργανωθεί στην Ελλάδα!

Πρόκειται για το 1ο Andros on foot festival, που θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες – πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να εξερευνήσουν το πανέμορφο νησί με τα πόδια, επιλέγοντας μια (ή και περισσότερες) από τις 23 πεζοπορικές διαδρομές του προγράμματος, αλλά και να γνωρίσουν τοπικά ήθη και έθιμα, καθώς και να απολαύσουν ντόπιες γεύσεις μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, στο τέλος κάθε διαδρομής.

Έτσι, ανάμεσα στα άλλα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην παρασκευή ντόπιων γλυκών, να πάρουν μέρος σε γλέντι με τοπικά όργανα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια του νησιού, αλλά και να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία». Τοπικοί σύλλογοι θα προσφέρουν στο τέλος κάθε διαδρομής Γεύσεις Άνδρου, με πρώτη ύλη τα υπέροχα τοπικά προϊόντα του νησιού. Για όλους τους επισκέπτες έχουν εξασφαλισθεί σημαντικές εκπτώσεις τόσο για την μετάβαση, όσο και για τη διαμονή στο νησί. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις, τις εκπτώσεις κλπ, μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.androsonfootfestival.gr).

Να σημειωθεί πως η Άνδρος διαθέτει 170 χιλιόμετρα καλά συντηρημένων μονοπατιών, από τα οποία η συνεχόμενη διαδρομή 100 χιλιομέτρων Andros Route  έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leadinq Quality Trails-Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας -κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά ο πεζοπορικός τουρισμός στο νησί την  τελευταία τριετία, με επισκέπτες κυρίως από το εξωτερικό. Ήταν το πρώτο νησί στην Ευρώπη που εξασφάλισε πιστοποίηση ποιότητας.

Ταυτόχρονα με το φεστιβάλ πεζοπορίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Άνδρο και η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, από τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.androsonfootfestival.gr                                                  www.androsroutes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.