Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ετών θα κυμανθεί φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η οποία εκτιμάται στο 1,14 ευρώ το λίτρο με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, με βάση τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεπεράσει το 1,250 ευρώ το λίτρο στις απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο το πετρέλαιο θέρμανσης είχε κλείσει τη χειμερινή σεζόν με 1,08 ευρώ το λίτρο.

Η κούρσα των τιμών και ο κίνδυνος ενίσχυσης της παραβατικότητας απασχολούν συνολικότερα τον κλάδο καυσίμων, ο οποίος δεν φαίνεται να εξέρχεται της κρίσης. Ο Σεπτέμβριος κλείνει με τη ζήτηση μειωμένη κατά 6% στα καύσιμα κίνησης (βενζίνες και ντίζελ) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με την αγορά να εκτιμά ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2018 θα κλείσει με μείωση 5%. Η αγορά αποδίδει τη σημαντική πτώση της ζήτησης τον Σεπτέμβριο στο πετρέλαιο κίνησης στο γεγονός ότι δεν υλοποιούνται δημόσιες επενδύσεις και στις βενζίνες, που στα νησιά ξεπερνούν τα 2 ευρώ το λίτρο, στο γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών επιβαρύνθηκαν με αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις. Σε αντίθεση με τους καταναλωτές, εταιρείες εμπορίας και πρατήρια προσδοκούν σε ένα μακρύ και έντονο χειμώνα, που θα υποχρεώσει τα νοικοκυριά να ανοίξουν περισσότερες ώρες τους καυστήρες πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.