Chara_Kerasta_ Epitopou19
Χαρά Κεράστα. Ούτε εδώ, ούτε εκεί, η φράση μας μεταφέρει νοηματικά σε ένα μη-τόπο, ο οποίος καταργεί τον διαχωρισμό των δυο σημείων.

Ήχος νερού που τρέχει, καμπάνα που κτυπά, ο άνεμος που φυσά δυνατά… η ηχητική εγκατάσταση του Tim Ward μας καλωσόρισε στο κεντρικό γεφύρι του ποταμού Λειβαδίων υπενθυμίζοντας πως το ΕΠΙΤΟΠΟΥ σκοπό έχει να μας ξαφνιάζει. 

Στα εγκαίνια που έγιναν το Σάββατο στα Λειβάδια, παραβρέθηκαν Επιτόπου οι Λειβαδιανοί και φιλότεχνοι από όλο το νησί.

Λίγα λόγια για το ΕΠΙΤΟΠΟΥ
Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ19 αποτελεί μια πλατφόρμα φιλοξενίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που καλούνται, να δημιουργήσουν in situ (επιτόπου) εγκαταστάσεις στον δημόσιο χώρο. Συνοδευτικά πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις, εργαστήρια, ποιητικές βραδιές.

Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, η οριζόντια κίνηση, η σχεδόν χορογραφική, διακόπτεται από τα σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στην επιφάνεια του τοίχου

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ ξεκίνησε το 2013 στο νησί της Άνδρου με πρωτοβουλία Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών ως πειραματική πλατφόρμα συνεύρεσης, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τη φύση. Σταδιακά εμπλουτίστηκε με συναντήσεις, προβολές, ξεναγήσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, στοχεύοντας σε έναν ολοένα και πιο εξωστρεφή χαρακτήρα. Το Επιτόπου εστιάζει στη φιλοξενία καλλιτεχνών και στη συνέχεια στη δημιουργία μιας σειράς εφήμερων έργων μεγάλης κλίμακας, που δημιουργούνται αποκλειστικά in-situ (επιτόπου), με φυσικά υλικά και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.

epitopou19-
Η Ελένη Κορδαλή εμπνέεται από την ψηφιακή αναπαράσταση του μονοπατιού νο. 17 που ενώνει τη Χώρα με τα Λειβάδια.

ΕΠΙΤΟΠΟΥ 19 – Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες
Χαρά Κεράστα (Ελλάδα), Ελένη Κορδαλή (Ελλάδα), Γρηγόρης Παπαγρηγορίου (Ελλάδα), Χρήστος Παπασωτηρίου (Ελλάδα), Alexandra Roussopoulos (Γαλλία), Mike Schertzer (Καναδάς & Γαλλία), Tim Ward (Αγγλία & Ελλάδα)
Ειδικές Συμμετοχές: Matthieu Gounelle, αστροφυσικός (Γαλλία), Roula Matar-Perret, αρχιτέκτων, ιστορικός τέχνης (Γαλλία), Έφη Χαλυβοπούλου, καλλιτέχνης-ακαδημαϊκός

Για την υλοποίηση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ19 συνεργάζονται: CCH (Centre Culturel Hellénique) / IFA (Institut Français d’Athènes) / Deree – The American College of Greece, Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδίων Άνδρου.

Διάρκεια: 1η Ιουλίου- 28 Αυγούστου 2019.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.