Ένα εξαιρετικό βράδυ, ενός εξαιρετικού μουσικού, του Νίκου Κυπουργού, με φωνές μοναδικές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν την συναυλία της Ορχήστρας των Κυκλάδων στο σχεδόν γεμάτο Ανοιχτό Θέατρο.

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ακούστηκαν μεταξύ άλλων συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κληροτοτήματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου, ενώ τμήμα των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στο Μουσικό Σύλλογο Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.).

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από το συνθέτη Νίκο Κυπουργό και μια ομάδα μουσικών που όλοι τους ζουν στη Σύρο. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες σε διάφορα μέρη της χώρας (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Φεστιβάλ Σάνης Χαλκιδικής, Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςκ.α.) και έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανικάκη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί ακόμη). Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και την Νεανική – Παιδικής της χορωδία που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 100 νέους και παιδιά.

Photo: Α.Μ.Β

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.