Συνήθως με τους ερασιτεχνικούς θιάσους δεν είμαστε τόσο απαιτητικοί, υπάρχουν όμως ερασιτέχνες που σκορπίζουν κυριολεκτικά με την δουλειά τους φτασμένους επαγγελματίες και σε αυτούς ανήκουν οι άνθρωποι του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου “Απόλλων”. Η ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» μάλλον επίτηδες διάλεξαν να “πέσει” αυλαία στο 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου με χρώμα Συριανό! Πέρα από τους διοικητικούς δεσμούς, μιας και η Ερμούπολη είναι πρωτεύουσα του νομού, τα βαπόρια είναι αυτά που “ενώνουν” τους Συριανούς με τους Ανδριώτες από τα παλιά χρόνια. Επίσης στενή σχέση τα δυο νησιά έχουν… με την άχνη ζάχαρη! Αμυγδαλωτά εμείς, λουκούμια οι Συριανοί! Χθες πάντως δεν ήταν τα γλυκά, ούτε η ναυτοσύνη σημείο συνάντησης των δυο νησιών, ήταν η τέχνη και συγκεκριμένα η θεατρική ομάδα του Ομίλου Σύρου “Απόλλων” που παρουσίασε την Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Η παράσταση ήταν εξαιρετική, από τα σκηνικά μέχρι τη μουσική, τις ερμηνείες. Η θεατρική ομάδα “Απόλλων” άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους θεατές και έτσι γλυκά το 5° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019 πέρασε στην ιστορία. Ραντεβού του χρόνου!

Χρυσοθέμη: Ζήσε υποταγμένη για να έχεις την ησυχία σου. Σωστή άποψη επιβίωσης αν δεν σε λένε Ηλέκτρα!
Ηλέκτρα: Ζήσε πιστή, περήφανη και μόνη! Αν μπορείς να το υποστηρίξεις!
Ηλέκτρα - Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου Απόλλων
Η Κλυταιμνήστρα μια γυναίκα κάποιας ηλικίας με πάθη!

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου “Απόλλων” ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την αποκατάσταση του θεάτρου Απόλλων. Το θέατρο αποκαταστάθηκε και σήμερα αποτελεί στολίδι της Ερμούπολης. Οι δραστηριότητες του Ομίλου είναι πολλές: η παρουσίαση θεατρικών έργων, διοργάνωση μουσικών, φιλολογικών, εικαστικών αφιερωμάτων και διαλέξεων, συμμετοχή σε φεστιβάλ. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θεάτρου Αιγαίου. Και από όσο μπορέσαμε χθες να διακρίνουμε ειδικά μετά την παράσταση πρόκειται για μια δεμένη κεφάτη ομάδα. 

Το χειροκρότημα παρατεταμένο και θερμό!

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γιώργος Πάχος
Σκηνικά: Πηνελόπη Ασλάνογλου, Χορογραφίες: (Πρωτότυπες-Επιλογή-Διδασκαλία) – Ελισάβετ Αποστολίδου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Θεοχάρης, Γιώργος Πάχος σε ενορχήστρωση Νίκου Ρούσσου. Τραγούδι: Αργυρώ Πανταζή, Ελίνα Παπαδάκη, Γιοβάννα Ρούσσου, Μαριάννα Φωσκόλου (νανούρισμα)
Διανομή
Ηλεκτρα: Εύη Αριστείδου
Κλυταιμνηστρα: Ελισάβετ Αποστολίδου
Χρυσόθεμις: Ελίνα Παπαδάκη
Ορέστης: Θάνος Φώσκολος
Παιδαγωγός: Ιωάννης Τούμπας
Πυλάδης: Χρήστος Ρούσσος
Αίγιστος: Γιώργος Φρέρης
Χορός: Μαρία Αρακά, Άσπα Αριστείδου, Πηνελόπη Ασλάνογλου, Μελίνα Βεζιργιαννίδου, Ζωή Γεωργίου, Νάντυ Γιαννιά, Μόσχα Γεωργίου, Φένια Γώγου, Αριάδνη Λημναίου, Αργυρώ Πανταζή, Γιοβάννα Ρούσσου, Τζώρτζια Ρούσσου, Ελπίδα Σαργολόγου, Αλκμήνη Ψιλοπούλου, Γεωργία Ψύρη
Ακόλουθες: Άννα –Μαρία Χατζηνικολάου, Ευγενία Κουτσαμπάση, Ειρήνη Κοτσιφάκη. Έλλη Πασσά
Φρουρός: Δημήτρης Καπέλλας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.