Εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 η έκθεση ζωγραφικής της Άννας Γρηγόρα και του Γιάννη Πανουτσόπουλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τίτλο: “Μορφές και Σιωπές Τοπίων”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαρτίου 2020.

 

 

Η Άννα Γρηγόρα γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1959 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Άνδρο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, με δάσκαλο τον Παναγιώτη Τέτση. Έχει συμμετάσχει σε 17 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μια στο Λονδίνο *, και σε 100 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παράλληλα λάβει μέρος στην ART Αθήνα 2004 και πρόσφατα στους 22ους Πλόες του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως με τον γενικότερο τίτλο «Επικράτειες του νότου». Έργα της βρίσκονται στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στον μουσείο ιστορικό αρχείο Ύδρας,  στην πινακοθήκη Καρδίτσας, στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου Μεσολόγγι, και αλλά στην πινακοθήκη Βιάννου Κρήτη. Με δικό της έργο ως εξώφυλλό κυκλοφόρησε το 50ο τεύχος  «Ο κόσμος του Μετρό» τον Απρίλιο 2010. Για την Άννα Γρηγόρα έχουν γράψει για αυτήν πολλοί ιστορικοί τέχνης όπως οι κ.κ.  Κυριάκος Κουτσομάλλης, Ίρις Κρητικού, Αθηνά Σχινά, Ντίνα Αδαμοπούλου διευθ. Μουσείου Ύδρας.

Έχουν δημοσιευθεί έργα της σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Ατομικές εκθέσεις:1994 Σπίτι της Κύπρου, 1996 Γκαλερί ΑΡΓΩ, 1998 Γκαλερί ΑΡΓΩ, 2001 Γκαλερί ΑΡΓΩ, 2002 Γκαλερί ΡΟΔΕΥΓΗ, 2004 Γκαλερί ΑΡΓΩ, 2004 Γκαλερί ΤΡΙΓΩΝΟ, 2005 Γκαλερί ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ  Θες/νικη, 2005 Γκαλερί ΤΖΑΜΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ Χανιά, 2007  HELLENIC CENTER  London-Artower London, 2007  Γκαλερί WILLIAM JAMES, 2008 Γκαλερί ΑΡΓΩ, 2009  Μουσείο Ύδρας -Ιστορικό Αρχείο, 2009 Άνδρος Οικία Μ. Εμπειρίκου 1863 – Βαλμάς Α.Ε., 2011 Γκαλερί  F  Καρδίτσα, 2014 Πρεσβεία της Ιαπωνίας, 2017 Γκαλερί ΑΡΓΩ.

Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος. Είναι μέλος της Ενώσεως Ανδρίων και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων.

Ο Γιάννης Πανουτσόπουλος είναι γιός της Άννας Γρηγόρα. Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Α’ εργαστήρι ζωγραφικής.
Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τη μουσική, τις οποίες συχνά συνδυάζει.
Πρώτη ατομική έκθεση «Τα πέντε στοιχεία»
 Dépôt Αrt gallery, Αθήνα 2018.
Έργα του έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην gallery Art Space στη Σαντορίνη, στο πολιτιστικό κέντρο Μικρά Αγγλία στην Άνδρο, στην GK Art Gallery Αθήνα, S.G. Art Gallery Aθήνα, στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης (παλαιό παγοποιείο Ματζαβελάκη) Άνδρος, και στην Dépôt Art Gallery στο Κολωνάκι. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Άνδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.