Η Λύση του Προβλήματος είναι στα «χέρια μας»! Επιβάλλεται Σύνεση και Πειθαρχία

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Ι. ΣΟΥΣΟΥΔΗ
Διευθυντής Ιατρός ΟρθοπαιδικόςΚέντρο Υγείας Άνδρου

Τις επόμενες μέρες τα κρούσματα θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, λόγω της μεγάλης, σε χρονική διάρκεια, επώασης του ιού.

Αυτή τη στιγμή, όσο περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η σύνεση και η αυστηρή τήρηση των κανόνων, που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης από τον corona virus.

Με μεγάλη λύπη ακούω γύρω μου περιστατικά, που δείχνουν ότι το θέμα το έχουν πάρει μερικοί αψήφιστα, κάτι μεταξύ άγνοιας και «μαγκιάς». Συναθροίσεις σε μαγαζιά, κουβέντες του τύπου «στη Γερμανία δεν γίνονται αυτά», εκδρομές σε παραλίες και πολλά άλλα, που δείχνουν πόσο ανεύθυνοι μπορεί να είναι κάποιοι, δίνοντας ένα κακό-κάκιστο παράδειγμα.

Το μότο: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», είναι εκείνο που πρέπει ΟΛΟΙ να ακολουθήσουμε ανεξαιρέτως.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε με σιγουριά να περιορίσουμε την εξάπλωση, ειδικά τώρα που στο νησί έχουμε αυξηθεί κατά πολύ, ως πληθυσμός τις τελευταίες μέρες.

Όσοι έρχονται από άλλα μέρη στην Άνδρο αλλά και οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να παραμένουν στο σπίτι.

Είναι θέμα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Είναι θέμα σεβασμού προς τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στους συνανθρώπους μας οι οποίοι κάποιοι μπορεί να κινδυνέψουν.

Είναι θέμα σεβασμού στο πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η ΥΓΕΙΑ.

1. Μένουμε σπίτι, ΜΟΝΟ με την οικογένειά μας,
2. Τηρούμε σχολαστικά αυστηρούς όρους υγιεινής,
3. Σε περίπτωση πυρετού, βήχα, πονόλαιμου και γενικά συμπτωμάτων του αναπνευστικού, δεν πάμε στο Κέντρο Υγείας, αλλά συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας και μένουμε στο σπίτι.
4. Σε περίπτωση έντονων συμπτωμάτων,  επικοινωνούμε με τον προσωπικό μας γιατρό, ή με το Κέντρο Υγείας 22823-60000, ή με τον ΕΟΔΥ στο 1135.

Με την πιστή τήρηση των κανόνων, είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη κρίση. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης του καθενός από εμάς. Κανένας δεν μπορεί να αστυνομεύσει ΌΛΟ το  πληθυσμό και συνεπώς  η λύση του προβλήματος ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.