“…Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, σας γνωρίζεται ότι από την Υπηρεσία μας και μέχρι λήψεως νεότερων οδηγιών από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.), αναβάλλεται/αναστέλλεται ή τροποποιείται η διεκπεραίωση των παρεχόμενων διοικητικών διαδικασιών προς τους πολίτες ως ακολούθως:

 Αναστέλλεται η παραλαβή δικαιολογητικών για τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας Γραφείου Γενικής Αστυνομίας της Υπηρεσίας μας (χορήγηση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων δραστηριοποίησης Ρ/Κ πλοίων λιμένα, δυτών, μαθητευόμενων δυτών, καταδυτικών συνεργείων, θαλασσίων ταξί, λάντζων, πάροχου καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών, έκδοση αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους, αδειών εκμισθωτή θαλασσίων μέσων αναψυχής, ναυαγοσώστη).

 Αναβάλλονται κάθε είδους προγραμματισμένες εξετάσεις που διέπονται από λοιπές νομοθετικές διατάξεις αρμοδιότητας Γραφείου Γενικής Αστυνομίας της Υπηρεσίας μας.

 Αναστέλλεται η παραλαβή δικαιολογητικών για τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας Γραφείου Αλιείας-Μικρών Σκαφών της Υπηρεσίας μας (πράξεις σχετικές με μικρά σκάφη που διέπονται από τις διατάξεις του Γ.Κ.Λ. 23 περί μικρών σκαφών, εκδόσεις-ανανεώσεις ατομικών αδειών αλιείας).

2. Επισημαίνεται ότι για τις ως άνω διοικητικές διαδικασίες, η παραλαβή των δικαιολογητικών που απαιτούνται κατά περίπτωση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης (e-mail: andros@hcg.gr) .

3. Για τις περιπτώσεις βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων όπου απαιτείται μέχρι την 30-04-2020 η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ότι δεν έχει εκλείψει καμία προϋπόθεση από τις προβλεπόμενες για την έγκριση άσκησης των επαγγελμάτων αυτών, καθώς και τυχόν ανανεώσεων αδειών άσκησης επαγγέλματος η καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης των σχετικών διαδικασιών παρατείνεται από 30-04-2020 σε 01-06-2020.

4. Για τις ατομικές άδειες αλιείας με ημερομηνία λήξης μέχρι την 31-05-2020, παρατείνεται η ισχύς τους και η ανανέωση τους θα πραγματοποιείται από την 01-05-2020 ως και την 31-07-2020.

5. Αναφορικά με τη διεκπεραίωση θεμάτων-αιτημάτων που αφορούν τον Οίκο Ναύτου, σας γνωρίζουμε ότι η εξυπηρέτηση στο Π.Ο.Ν. Άνδρου θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail: andros@hcg.gr ή fax: 22820 22137) και χωρίς την ύπαρξη αυτοπρόσωπης παρουσίας. Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις θα πραγματοποιείται αυτοπρόσωπη παρουσία κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής συνεννόησης.

6. Το ασφαλιστικό δικαίωμα των άμεσα ασφαλισμένων ναυτικών και των άμεσα ασφαλισμένων μελών τους, που τυγχάνει να λήγει από σήμερα και μετά παρατείνεται αυτοδίκαια ως την 30-06-2020.

7. Όλες οι οικονομικές παροχές σε δικαιούχους επιδομάτων χρονίως πασχόντων (οίκοι περίθαλψης, οίκοι ενδιαίτησης και περίθαλψης και τετραπληγίας-παραπληγίας), που τυγχάνει να λήγουν από σήμερα και μετά παρατείνεται αυτοδίκαια ως την 30-06-2020.

8. Για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω εορτών Πάσχα 2020 θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες στον ιστότοπο του Οίκου Ναύτου ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Π.Ο.Ν. Άνδρου στον αριθμό 22820 22250.

9. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί του θέματος, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται τηλεφωνικά στην Υπηρεσία μας στον αριθμό 22820 22250….”

 

Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.