Ρωμανός ο Μελωδός και το Θείο Δράμα.
Ένα μοναδικό ντοκουμέντο, που πραγματεύεται με εμβρίθεια, επιστημοσύνη, αλλά και με τον δέοντα θρησκευτικό σεβασμό τη ζωή και το πνευματικό έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου της Ανατολικής Εκκλησίας, με την ενορχήστρωση ύμνων – μουσική του Χριστόδουλου Χάλαρη και τηλεσκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.
“Εκείνο που δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο έργο, είναι οι ερμηνείες των τριών καλλιτεχνών, που απέδωσαν με ταπεινοφροσύνη και έψαλλαν ως να βρίσκονταν στο μισοσκόταδο μιας εκκλησιάς, με το ύφος και το ήθος που χαρακτηρίζει την ορθόδοξη παράδοση. Το επιτυχές πείραμα της εκλαΐκευσης της εκκλησιαστικής ποίησης και των ψαλμών άνοιξε ένα νέο δρόμο στη σχέση του κόσμου με την Εκκλησία.
Ιδέα – παραγωγή: Γιώργος Σγουράκης. Μεταφραστικό σχεδίασμα ύμνων: Νίκος Καρούζος.
Αφήγηση: Πέτρος Φυσσούν. Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Καριπίδης. Τηλεσκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης. Σκηνικά: Λίλη Ναζίρογλου. Ενορχήστρωση ύμνων – μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης. Μουσικοί: Γιάννης Βασιλόπουλος (πνευστά), Γιώργος Κόρος – Γιώργος Μαγκλάρας (έγχορδα τοξωτά), Τάσος Διακογιώργης (έγχορδα κρουστά). Κάμερες: Ηλίας Τανιμανίδης – Γ. Παπαδάκης – Ι. Μαρμαρέλης. Ήχος: Λεωνίδας Νάκος. Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μακρινός. Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Θανάσης Μπεγνής. Διεύθυνση παραγωγής: Ηρώ Σγουράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.