Photo: Α.Α.Μ.

Aγαπητέ Δήμαρχε, σας ευχαριστώ για την άμεση και καθησυχαστική απάντηση σας στο ερώτημα της κοινωνίας της Υδρούσας το οποίο, ως οφείλαμε,  σας μεταφέραμε.
Ο  ρόλος μας, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι η εκπροσώπηση των συμπολιτών μας, η έκφραση της αγωνίας και των παραπόνων τους και η αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματά τους.

Υπηρετώντας λοιπόν τα αυτονόητα, χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, λάβαμε μια απάντηση από εσάς,  που το ύφος και το ήθος της, δεν σας τιμά καθόλου κ. δήμαρχε, δεν τιμά τον θεσμικό σας ρόλο και την υποχρέωσή σας, που έχετε απέναντι  στους συναδέλφους σας Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και στους δημότες.

Μια διευκρινιστική απάντηση στην ειρωνική απάντηση του Δημάρχου Άνδρου.

Εκ των πραγμάτων υποχρεώνομαι να επανέλθω για να τοποθετήσω τα ζητήματα στην σωστή τους βάση:

1ον  Το ύφος της ερώτησής μας και το ήθος, που έχουμε αποδείξει  στην θητεία, τόσο η κυρία Ν. Μαμάη όσο και εγώ, δεν επέτρεπε απάντηση σαν αυτήν, που δώσατε.

2ον Τα τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ περισσότερα για το έργο του  ΧΥΤΥ είναι ποσό για το οποίο θα θέλαμε διευκρινίσεις. Και βέβαια ο κ. Θ. Σουσούδης ψήφισε θετικά σχετικά με την υπόθεση ΧΥΤΥ, άλλως τε ήταν ο μόνος ξεκάθαρος στο θέμα αυτό από την πρώτη στιγμή δεχόμενος όλο το πολιτικό κόστος.

3ον Όταν υπονοείτε θέματα συνέπειας προεκλογικών εξαγγελιών και μετεκλογικών πράξεων, καλά θα κάνετε να ρίχνετε συχνές ματιές στα λεγόμενά σας και στους συνεργάτες σας.
Σε εκείνους  που υποσχέθηκαν μακρινά ταξίδια των σκουπιδιών της Άνδρου και στους άλλους που έλεγαν πως «πάνω από το πτώμα» τους θα περνούσαν για να γίνει ΧΥΤΥ στην Πλούσκα.
Σε αυτούς που συγκέντρωναν υπογραφές ενάντια στον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα και την κρίσιμη στιγμή  αυτοί οι ίδιοι υπέγραψαν για την κατασκευή του. Αλήθεια κ. δήμαρχε, αυτοί σε πόσες βάρκες πατούν;
Εσείς πόσες φορές είχατε το σθένος και ως Έπαρχος και ως υποψήφιος Δήμαρχος να λάβετε ξεκάθαρη θέση για το θέμα;
Μιλάτε τώρα γιατί άλλοι έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά κι εσείς με μηδενικό πολιτικό κόστος διαχειρίζεστε πολλά έτοιμα έργα  (γιατί δεν είναι μόνο ο ΧΥΤΥ) και κονδύλια.
Το γεγονός βέβαια ότι οι σύμβουλοί σας δεν σας ακολούθησαν στις αποφάσεις σας, είναι δική σας επιτυχία.
Το γεγονός ότι σύμβουλός σας ψήφισε θετικά για την χρηματοδότηση ΧΥΤΥ και μετά αρνητικά για την παραλαβή της μελέτης, αυτό ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Ερωτώ κ. δήμαρχε πως θα χρηματοδοτήσετε το έργο αν δεν παραλάβετε τη μελέτη; Αλήθεια σε πόσες βάρκες πατάνε οι σύμβουλοί σας υπό την καθοδήγησή σας;

4ον Για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι την σκέψη μου και την φωνή μου δεν χρειάζομαι υποδείξεις από εσάς. Μπορείτε να υποδεικνύετε όσο θέλετε, εκεί που ξέρετε.
Ξεκαθάρισα, πως μεταφέρω τα αιτήματα των δημοτών, τις αγωνίες τους για όσα αντιλαμβάνονται για τις αποφάσεις του Δήμου.
Μεταφέρω την απαίτησή τους, πως ο Δήμος πρέπει να ΥΠΗΡΕΤΕΙ την βούλησή τους και τα συμφέροντα της Άνδρου και μόνο της Άνδρου!

Σας  ευχαριστώ κ. Λοτσάρη για την αφορμή που μου δώσατε  να τοποθετηθώ εκ νέου δημόσια για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Σας διαβεβαιώνω για πολλοστή φορά ότι λειτουργώ ευσυνείδητα για το καλό του τόπου μας.

Σας παρακαλώ, να επιδείξετε αντίστοιχη αμεσότητα και ευθιξία και χωρίς να το πάρετε τόσο κατάκαρδα, να δώσετε τις απαντήσεις σε έγγραφά μας, που έχετε καθυστερήσει χαρακτηριστικά σε πολλά θέματα, να μας δώσετε.

Με εκτίμηση
Αντώνης Αντώνογλου
Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.