Συνεχίζοντας την προσφορά του στην Άνδρο το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη προσέφερε επιπλέον 1.000 χειρουργικές μάσκες και 12 διαφανή κάλυπτρα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. 

Πόσοι όμως ξέρουμε ότι “πίσω” από το ΕΠΑΨΥ (Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών κι Οικογενειών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Άνδρο) βρίκεται το Ίδρυμα Δ & Λ Μωραΐτη;

“Πίσω” από κοινωνικές δράσεις προσφοράς με γνώμονα αφετηρία και προορισμό τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας Άνδριώτη το ίδρυμα προσφέρει αδιάλειπτα στο νησί. Αποκαλυπτική είναι η επιστολή του προέδρου του Ιδρύματος κ. Ν. Σιγάλα που ακολουθεί:

Η Επιστολή

Προς: τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης του COVID-19 και το Ιατρικό & Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνδρου

Αγαπητοί μας συμπατριώτες,

Το Ίδρυμα με την επωνυμία “Κληροδότημα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου” με τη σημερινή παράδοση 1.000 χειρουργικών μασκών και 12 διαφανών καλύπτρων για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας της Άνδρου ολοκληρώνει ένα κύκλο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας στην Άνδρο. Θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας των αείμνηστων κληροδοτών του Δημήτρη και Λιλίκας Μωραΐτη και αναγνωρίζοντας ότι εσείς αποτελείτε την εμπροσθοφυλακή στον «πόλεμο» που διεξάγει η κοινωνία μας με τον COVID-19 διακινδυνεύοντας τις ζωές σας, για να σώσετε τις ζωές των συμπατριωτών μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας, επίσης, να αναφέρω ότι μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου, το Ίδρυμα κάθε χρόνο χορηγεί με ένα σημαντικό ποσό το ΕΠΑΨΥ (Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών κι Οικογενειών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Άνδρο). Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η παροχή των παρακάτω υπηρεσιών σε παιδιά κι οικογένειες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού (μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς ή παιδιά με σοβαρά προβλήματα σωματικής υγείας-αναπηρίες, οικογένειες χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, μετανάστες, οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα):

-παροχή υπηρεσιών παιδοψυχιατρικής εκτίμησης και παρακολούθησης για παιδιά και εφήβους, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικές δυσκολίες

-παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για γονείς που αντιμετωπίζουν ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα

-παροχή υπηρεσιών θεραπείας οικογένειας (στο πλαίσιο του Ιατρείου Οικογένειας που οργανώθηκε) για οικογένειες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Επιπρόσθετα, προτεραιότητα αποτελεί η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να υλοποιηθούν αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των παιδιών, όπως εκδηλώνονται στο σχολείο, και γενικότερα η καλή συνεργασία και δικτύωση με τους τοπικούς φορείς στην Άνδρο.

Μέρος αυτών των προγραμμάτων διενεργείται μέσα στους χώρους του Κέντρου Υγείας Άνδρου και με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Σιγάλας

 Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου

#andriakipress #coronavirus

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.