Σχετικά με το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαϊου, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1.Από τις 5 Απριλίου ο π. Δήμαρχος  Θ. Σουσούδης και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης έχει προτείνει και έχει καταθέσει με σχετικό έγγραφο στον δήμο Άνδρου, εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης, συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των δημοτών και των επιχειρηματιών της Άνδρου.

Ο κ. Λοτσάρης στον οποίο απευθύνθηκε το έγγραφο επίσημα, απαξίωσε ή δεν κατάλαβε, όπως συνηθίζει, το περιεχόμενο του εγγράφου. Μέχρι να πάρει τις συμβουλές από τους επικοινωνιολόγους του πέρασαν 40 ημέρες και ξαφνικά, θυμήθηκε ότι υπάρχουν επαγγελματίες και κάτοικοι που έχουν ζημιωθεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία.

Καμία διάθεση συνεργασίας εκ μέρους του, απέναντι σε μία παράταξη που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε συμβούλους, με εμφανή την διάθεσή του να μην ακούει και με προφανή σκοπό να κάνει ότι θέλει.
Ο κ. Λοτσάρης είχε 30 ημέρες χρονικό διάστημα, εκ του νόμου, να απαντήσει είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε να τροποποιήσει τα μέτρα που του προτείναμε.

Αντιθέτως ακολούθησε  την προσφιλή του μέθοδο, το «ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ», βγάζοντας από πάνω του την ευθύνη. Βάζει τους επαγγελματίες να υποβάλλουν αιτιολογημένες προτάσεις, χωρίς να γνωρίζουν καν τον προυπολογισμό του δήμου.

Αν ήθελε και αν κατανοούσε το πρόβλημα που προκύπτει στην τοπική οικονομία από την πανδημία, θα μπορούσε να είχε ζητήσει τις απόψεις των επαγγελματιών από 40ημέρου, όπου είχε παραλάβει και το έγγραφό μας, να το συζητήσει με την οικονομική υπηρεσία και τους συμβούλους του και να φτιάξει μια ολοκληρωμένη εισήγηση έχοντας την γνώμη όλων, συμβούλων και επαγγελματιών και να την καταθέσει προς ψήφιση στο Δ.Σ.

2.Όσον αφορά το ζήτημα των βιολογικών Γαυρίου-Μπατσίου, υπενθυμίζουμε σε όσους κάνουν πως δεν θυμούνται και τους ενημερώνουμε για να γνωρίζουν, πως πρόκειται για έργο που το επανασχεδίασε και το ξεκίνησε από το 2015 η διοίκηση Σουσούδη.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία εκδόθηκε επί ημερών μας, χρήζει συγκεκριμένης τροποποίησης και επ αυτού δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Η παράταξή μας είναι βέβαιο ότι στηρίζει αυτό το έργο το οποίο το επανασχεδίασε το 2015 και ξεκίνησε τότε η υλοποίησή του.

Εκπονήθηκε επίσης, εκτός της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τοπογραφική αποτύπωση όλου του έργου, μελέτη υδραυλικών και προμελέτη των δύο βιολογικών του έργου. Επιπλέον, υπάρχει  χρηματοδότηση που μαζί με τα παραπάνω,  εξασφάλισε η διοίκηση Σουσούδη μέσω του ΤΠΔ (Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων).

Συνεπώς κύριοι μη δημιουργείτε ψευδείς εντυπώσεις, γιατί  δεν υπάρχει περίπτωση να μην στηρίξουμε ένα έργο πνοής για την Υδρούσα, καθώς το είχαμε προγραμματίσει και ξεκινήσει την υλοποίησή του.

Λυπούμαστε για την οπτική, που επιδεικνύει ο κος Λοτσάρης και κάποιοι εκ των συνεργατών του και βεβαιώνουμε τους Ανδριώτες, ότι δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική μικροπολιτικής, αυτής της διοίκησης.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε την τακτική λάσπης που επιδεικνύει η σημερινή διοίκηση, η οποία εγκαλεί τον κ. Σουσούδη για την απουσία του από το συμβούλιο, την ίδια στιγμή που ο κ. Λοτσάρης έστελνε μήνυμα συμπαράστασης για το σοβαρό οικογενειακό του θέμα και γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν αδύνατο να παραστεί.
Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους ενός δημάρχου μόνο ντροπή προκαλούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης

Αντώνογλου Αντώνης, Βιδάλης Νικόλαος, Τρανάκος Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.