Η μαρτυρία του Κώστα Πολέμη για τον κορωνοϊό ίσως καταφέρει να ανασκευάσει τις αμφιβολίες κάθε δύσπιστου.

Η μαρτυρία του Κώστα Πολέμη για τον κορωνοϊό
Ερυθρός Σταυρός νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Είναι γιατρός. Είναι ιστιοπλόος. Είναι πιλότος. Είναι Ανδριώτης. Είναι Στενιώτης. Είναι ψαράς, μουσικός, ονειροπόλος. Αγάπα τη ζωή και είναι γιατρός. Ο Κώστας Πολέμης και η γυναίκα του βρεθήκαν ξαφνικά από τη μία στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με τον πιο ύπουλο εχθρό, τον φονικό ιό COVID 19. Ο εφιάλτης ξεκίνησε.
Ο προσωπικός τους εφιάλτης έληξε ευτυχώς και με τους δύο νικητές.

Η ζωή κέρδισε.

Με το θάρρος του ανθρώπου που αναμετρήθηκε με την ίδια τη Φύση ο Κώστας Πολέμης μοιράζεται με τους αναγνώστες της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ/andriakipress.gr την εμπειρία της ζωής του. Θα μπορούσε να το αποσιωπήσει… «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Κ.Π.: Από την έναρξη της πανδημίας του covid 19, την περασμένη άνοιξη, λόγω ιδιότητας αλλά και χαρακτήρα, τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου,τηρούσαμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικού απομονωτισμού.

Πολλές φορές έγινα δυσάρεστος και ενοχλητικός ίσως, κάνοντας παρατηρήσεις σε γνωστούς και φίλους, για την μη χρήση μάσκας και αποφυγή κοινωνικών επαφών. 

Μέχρι τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, παρέμενα υγιής, όπως πιστοποιούσαν  διαδοχικά test στα οποία κατά διαστήματα υποβαλλόμουν.

Έφτασε όμως μία και μοναδική φορά να μην επιδείξω την δέουσα προσοχή και να το πληρώσω.

Συμφάγαμε στο σπίτι με άτομο όχι του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, ασυμπτωματικό προφανώς.

Μία εβδομάδα μετά,τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου συγχρόνως, εμφανίσαμε πυρετό.

Το covid test στο οποίο υποβληθήκαμε απέβη θετικό.

Από καθαρή τύχη, η σύζυγός μου νόσησε ελαφρά και παρέμεινε σε κατ οίκον καραντίνα τριών εβδομάδων.

Εγώ χρειάστηκε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο αναφοράς.

Οι φροντίδες των συναδέλφων, αλλά και όλου του νοσηλευτικού προσωπικού, που δίνουν καθημερινά μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες, με βοήθησαν να επιστρέψω μετά από μία εβδομάδα,στο σπίτι μου υγιής.

Ήμουν απο τους τυχερούς. Η όλη μου εμπειρία όμως είναι τρομακτική.

Πέρα απο τα σωματικά συμπτώματα, εκείνο που σε καταβάλλει περισσότερο, είναι η αβεβαιότητα γιά την εξέλιξη της νόσου.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είσαι αύριο, πολλώ δε μάλλον να σε διαβεβαιώσει. 

Αυτά δεν τα γράφω ούτε για να με λυπηθείτε ούτε για να συγκινηθείτε.
Αλλά για να σας τονίσω ότι ο κίνδυνος είναι σοβαρός και υπαρκτός.

Μας αφορά όλους και αρκεί μία ελαφρά χαλάρωση της προσοχής, για να βρεθεί κάποιος διασωληνωμένος με ό,τι αυτο συνεπάγεται. Δυστυχώς θα πρέπει για αρκετούς μήνες ακόμα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες. Και όχι να παρασυρόμαστε απο ανεύθυνες θεωρίες συνομωσίας που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το εμβόλιο ακόμα αργεί και δεν γνωρίζουμε την διάρκεια της ανοσίας που θα προσφέρει. Σίγουρα οι οικονομικές επιπτώσεις απ’το lockdown θα είναι σοβαρές. Ομως απο πείνα δεν θα πεθάνει κανείς. Από τον κορωνοϊό όμως θα πεθάνουν πολλοί αν δεν προσέχουμε.

Πολέμης Κώστας

Μαιευτήρ Χειρουργός Γυναικολόγος

Η

ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό σήμερα 15.11.2020 φέρει την χώρα μας με 71 θανάτους σε μία ημέρα, 1.698 νέα κρούσματα, και 392 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.