Τα Κυκλώπεια Τείχη της Άνδρου καταστρέφονται. Με αυτό τον τίτλο ο Ανδριώτης εκδότης Γιώργος Δαρδανός επισημαίνει την καταστροφή στα μονοπάτια, στις ξερολιθιές, τα στήματα, τα ξεφτέρια, μοναδικά στοιχεία της ανδριώτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Τα Κυκλώπεια Τείχη της Άνδρου καταστρέφονται. Τα μοναδικά στον κόσμο Κυκλόπεια Τείχη της Άνδρου χρειάστηκαν αμέτρητες εργατοώρες από τιμημένα Ανδριώτικα χέρια για να χτιστούν και να φτάσουν στις μέρες μας ως τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.
Αυτά μέσα στους αιώνες στέκονται ακοίμητοι φρουροί της γαλήνης του τόπου αναμένοντας κάποτε να αναγνωριστεί η μοναδικότητά τους. Όμως την ιστορική και αρχαιολογική αξία τους ελάχιστοι Ανδριώτες δυστυχώς γνωρίζουν ενώ οι περισσότεροι απλά αδιαφορούν.
Σήμερα, χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος τοπικής και εθνικής συνείδησης και χωρίς να συνειδητοποιούμε την τεράστια ευθύνη που μας βαρύνει για την διατήρηση της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τα αφήσαμε έρμαια στην καταστρεπτική διάθεση των «εργολάβων» των ανεμογεννητριών.
Ποιος επιτέλους θα αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές που έχουν γίνει στα τείχη και ποιος θα αναλάβει την προστασία τους στο μέλλον;

Το Υπουργείο Πολιτισμού;

Το Κ.Α.Σ.;

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας;

Οι κάτοικοι της Άνδρου στο σύνολό τους;

Ο Έπαρχος;

Το Δημοτικό Συμβούλιο; – Ο Δήμαρχος εξαιρείται για ευνόητους σε όλους μας λόγους!

 

 
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.