Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021 καθώς οι ναυτεργάτες έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία, με προοπτική κλιμάκωσή της, όπου θα συμμετέχει,  σύμφωνα με ανακοίνωσή, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Το αίτημα της ΠΕΝΕΝ

«Η 48ωρη απεργία» σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο, «πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο, το σημείο επανεκκίνησης έτσι ώστε και οι ναυτεργάτες να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το αγωνιστικό τους ανάστημα, να απαιτήσουν και να επιβάλουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους».

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ζητά την κατάργηση του νόμου 4714/2020 ανεφέροντας σχετικά: “Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4714/2020, με τον οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων”,

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.