Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο υπήρξε αποτελεσματική στο να αναδείξει και να επιλύσει ίσως τα θέματα της εύρυθμης λειτουργίας της Λιμενικής αρχής του νησιού με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης του ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο της πανδημίας με τους εκτεταμένους ελέγχους, τις διακομιδές ασθενών κ.ο.κ.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου – Τήνου κ.λπ. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021. Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και τον Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξάνδρακη, συνόδευε η Βουλευτής Κυκλάδων κ.Κατερίνα Μονογυιού.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν οι διενεργούμενοι έλεγχοι των λιμενικών αρχών Ραφήνας και Άνδρου σε επιβάτες και ταξιδιώτες για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19. Με αφορμή το γεγονός αυτό επισκέφθηκαν και το δημοτικό κατάστημα Γαυρίου όπου εκεί τους υποδέχθηκαν ο κ. Δήμαρχος, ο. κ. Έπαρχος Άνδρου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας συζητηθηκε εκτενώς το θέμα διάσπασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου και την ανάγκη επείγουσας επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχουν υπάρξει εξελίξεις στο θέμα και σύντομα θα δοθεί λύση.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν η δυνατότητα επέκτασης της εκβάθυνσης του λιμένα Γαυρίου με σκοπό τη δημιουργία τουριστικής μαρίνας στο λιμάνι, και η βελτίωση της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Άνδρου με τη Σύρο, έδρα της Περιφέρειας.

 

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι και τα ανωτέρω θέματα θα προωθηθούν από εκείνον αρμοδίως προκειμένου υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Νωρίτερα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. επισκέφθηκαν το λιμενικο τμήμα Γαυρίου, όπου με παρόντες τον Λιμενάρχη Ανδρου Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόδωρο Κραψίτη και τον Διοικητή του Τμήματος Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Λυτρίβη συζητήθηκαν προβλήματα και θέματα της Λιμενικής Αρχής Ανδρου, με κυριότερο την υποστελέχωση.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Υπαρχηγός εξήραν το φιλότιμο έργο και επαγγελματισμό των στελεχών του Λιμεναρχείου, υπό δύσκολες συνθήκες υποστελεχωσης, αλλά και τη θετικότατη εικόνα και επίδοση των μέτρων στον λιμένα Γαυρίου εν όψει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ελέγχων. Υποσχέθηκαν ότι θα ληφθούν άμεσα ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσης του Λιμεναρχείου σε προσωπικό εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Η ηγεσία επισκέφθηκε και τα πληρώματα των πλωτών του Λιμεναρχείου, τα οποία και συνεχάρη για το δικό τους πολύτιμο έργο τόσο στην ασφάλεια της Άνδρου όσο και στη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Χώρας μας κατά το προηγούμενο διάστημα. Αργά το μεσημέρι και μετά από γεύμα που παρέθεσε ο κ. Δήμαρχος Άνδρου, η ηγεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. αναχώρησε ακτοπλοϊκώς για Ραφήνα.

 

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

Η επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου στην Άνδρο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.