Στην Τήνο με αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο το πενθήμερο 22-26.9.2021, το οποίο είχε αναβληθεί το 2020 λόγω covid-19. Το Συνέδριο φέρει τον γενικό τίτλο “Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού” και πραγματεύεται θέματα που άπτονται στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Κοινωνία γενικότερα. Πρόεδρος της εταιρείας ο εξ αγχιστείας Ανδριώτης Δημήτριος Κορρές, Ομ. Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ταμίας επίσης ο εξ αγχιστείας Ανδριώτης Θεόδωρος-Γεράσιμος Μαγκανιώτης, Πρόεδρος της ΕΚΥΤ-Δημοσιογράφος εκδότης εφ. «Κιμωλιακά Νέα».Στην Τήνο το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διοργάνωση  του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Τήνο, από 22  έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής  Δημοκρατίας και με την συνεργασία του Δήμου της Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με φυσική παρουσία, διά ζώσης.

Το  Συνέδριο, το οποίο – όπως έχει αποφασισθεί – διοργανώνεται ανά 4ετία, έχει για τίτλο : Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού και θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην πόλη της Τήνου, τις φιλόξενες αίθουσες του  Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Οι προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στο :

Περιβάλλον, Φυσικό και Ανθρωπογενές, (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κτλ.)

Αρχαιολογία: νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για την Σύρο, Συντήρηση, αναστήλωση, διαχείριση αρχαιοτήτων, μνημείων και μουσείων, Αρχιτεκτονική-Οικισμοί,

Ιστορία, Δημογραφία, Φιλοσοφία-Λογοτεχνία, Πνευματική Ζωή-Τέχνες, Οικονομία, Μεταφορές, Επικοινωνία, Πόροι και Εμπορικά δίκτυα, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Λαϊκός πολιτισμός, Κοινωνία, Δίκαιο: ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές,

Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 2ΟΟ σύνεδροι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από  δέκα διαφορετικές χώρες. Το σύνολο των αναρτημένων επιτοίχιων παρουσιάσεων ανέρχεται σε  25, ενώ οι προφορικές ανακοινώσεις είναι 132.

Η Εταιρεία συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων για μία ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνιού, δηλώνει ότι θα  ακολουθηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι από την Πολιτεία υγιειονομικοί κανόνες. Για τον λόγο αυτό, θα επιτραπεί η είσοδος στις αίθουσες συνεδριάσεων μόνον, στους κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αυστηρώς.

     : www.ekyklamel.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.