Δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα της Άνδρου αναφέρεται στον Λεωνίδα Τσορτανίδη. Οι αθλητικές του επιδόσεις αποτελούν «τιμή και καμάρι» -για να το πούμε απλά- για το νησί μας, ενώ δεν αποκλείεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας να είναι ο αυριανός Ολυμπιονίκης. Αγωνίζεται με πάθος, είναι σεμνός, λιγόλογος και φιλικός με όλους. Αφοσιωμένος στον στόχο του, προπονείται σκληρά και η ευχή όλων μας είναι Να πετύχει!

Λεωνίδας Τσορτανίδης. Με στόχο την Ολυμπιάδα του 2024

Μίλησέ μας Λεωνίδα για την αγάπη σου για την ιστιοσανίδα και πως αυτή εκφράζεται;

 Η αγάπη μου για την ιστιοσανίδα ξεκίνησε όταν ήμουν 8 χρόνων και κρατάει μέχρι και σήμερα στο ίδιο επίπεδο στα 21 μου! Δεν νομίζω ότι εκφράζεται με λόγια. Το ότι βρίσκομαι στην θάλασσα έξι φορές την βδομάδα και έχοντας αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια μου σε αυτήν τα λέει όλα!

Από που ξεκίνησες και που έφτασες;

Όταν ξεκίνησα την ιστιοσανίδα ένα καλοκαίρι στο Κόρθι της Άνδρου – όταν ξεκίνησα την έβλεπα καθαρά σαν χόμπι-  για κανένα λόγο δεν περίμενα ότι θα φτάσω μέχρι εδώ σήμερα. Διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό από τα 11 μου, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, προπονητικά camp στο εξωτερικό με ξένους συναθλητές και ακόμα και σήμερα που μιλάμε βρίσκομαι στην Κύπρο για προπόνηση με ξένους συναθλητές.

 Όλα αυτά είναι εμπειρίες ζωής που έζησα από πολύ μικρός και δεν θα άλλαζα με τίποτα!

Λεωνίδας Τσορτανίδης. Με στόχο την Ολυμπιάδα του 2024

Ποιους θεωρείς σταθμούς στην πορεία σου;

 Όταν ξεκινάς ένα άθλημα από τόσο μικρή ηλικία και εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε πρωταθλητισμό, οι σταθμοί που περνάς είναι πραγματικά παρά πολλοί. Οι πιο σημαντικοί ήταν κάθε φορά που άλλαζα ηλικιακή κατηγορία και ήταν κάτι καινούριο για μένα με ακόμα πιο σημαντικό σταθμό την καινούρια ολυμπιακή κατηγορία που κάνω πλέον με το Foil, το οποίο πετάει πάνω από το νερό.

Ποιοι άνθρωποι στάθηκαν κοντά σου στην πορεία σου;

Μου έχουν σταθεί αρκετοί άνθρωποι σε όλη την πορεία μου μέχρι σήμερα, οι οποίοι είναι και ο λόγος που μπορώ να αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα και να κυνηγάω τους στόχους μου. Ο προπονητής μου Γιώργος Φράγκος, ο οποίος είναι και ο λόγος που ξεκίνησα με το άθλημα αυτό, οι γονείς μου που ήταν και είναι δίπλα μου από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα.

Ποια σωματεία στάθηκαν δίπλα σου;

Το σωματείο που είναι δίπλα μου τα τελευταία 8 χρόνια και μου έχει προσφέρει απίστευτη υποστήριξη είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.  Νιώθω ευγνώμων και είμαι τυχερός που έχω το Ν.Ο.Α. να με υποστηρίζει.

Λεωνίδας Τσορτανίδης. Με στόχο την Ολυμπιάδα του 2024

Έχεις πετύχει εξαιρετικές διακρίσεις

 Οι διακρίσεις μου τα τελευταία 10 χρόνια είναι: 10 φορές Πανελληνιονίκης και μέλος της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία 8 χρόνια. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο υ15, 2 αργυρά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα υ17, υ19. Χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα υ19, 2 αργυρά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υ15, υ19. Χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υ17.

Ποιοι είναι οι στόχοι και το όραμά σου;

Μιας και αγωνίζομαι πλέον στην κατηγορία των ανδρών σε διεθνή επίπεδο, στόχος μου είναι να βρεθώ στην ελίτ των αθλητών παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια και στην επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Σου ευχόμαστε να τα καταφέρεις!

ΜΦΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.