Η μαύρη τρύπα της Αναπτυξιακής και η αδράνεια της διοίκησης Λοτσάρη

Η θλιβερή Γενική Συνέλευση

Χωρίς περιστροφές.

Δηλώνουμε σοκαρισμένοι από την παρουσία μας στην Γ.Σ. της υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακής Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρωτοφανής ένταση, αδιανόητες εκφράσεις, και ένα πλαίσιο διαλόγου όπου το να παραμείνεις σιωπηλός μάλλον είχε μεγαλύτερη αξία από το να κάνεις ερωτήσεις και επισημάνσεις.

Νιώσαμε ντροπή εκ μέρους των καλεσμένων Ορκωτών Ελεγκτών, λογιστών και ανθρώπων που περίμεναν να ακούσουν πότε θα πληρωθούν, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι, ότι δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, εμφανίστηκε απρόσκλητος και κυριολεκτικά ξεφώνιζε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στις συνεχείς παρεμβάσεις του. Συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε δημόσιο λειτουργό. Μαζί με τον κ. Λοτσάρη δυναμίτισαν το διάλογο, και τελικά κατάφεραν να αναβάλλουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. παρόλο που οι Δημ. Σύμβουλοι είχαμε ρόλο απλών παρατηρητών.

Η κυνικότητα της πολιτικής έκφρασης του κ. Λοτσάρη μοιάζει απύθμενη. Όταν κάποια στιγμή  ο κ. Καπάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι ως Δήμαρχος κατέδωσε στις Αρχές δεκατρείς συμπολίτες μας για μια ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Γαυρίου για τα αιολικά, ο κ. Λοτσάρης σε ρόλο αυτόκλητου δικαστή το παραδέχτηκε, απαντώντας του: «καλύτερα καταδότης, παρά δολοφόνος!».

Με την ίδια κυνική ρητορική, μας έχει αποκαλέσει κατά καιρούς, τσακάλια, κοράκια, κοπέλια, κατεργάρηδες και πόσα άλλα. Έφτασε σε σημείο να αναφέρει σε συνεδρίαση του Δ.Σ.: «να προσέχουμε τι λέμε, γιατί έχουμε και καρδιοπαθή στο Συμβούλιο!» καταπατώντας κάθε έννοια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων συναδέλφου μας, στοχοποιώντας παράλληλα και μια ολόκληρη ομάδα συνανθρώπων μας.

Όλα αυτά όμως ο κ. Λοτσάρης έχει μεριμνήσει να αποσιωπώνται, αφού δεν μεταδίδει απευθείας τα Συμβούλια επί δύο χρόνια, δεν ανεβάζει τα βίντεο των συνεδριάσεων στο κανάλι του Δήμου και επίσης στην Οικ. Επιτροπή όπου αποφασίζονται εκατομμύρια… συνεδριάζει επί δύο χρόνια με SMS αποκλείοντας κάθε έννοια ζωντανού διαλόγου και δημοσιότητας.

Σε αυτή τη Γ.Σ. μάθαμε επίσης ότι ο κ. Λοτσάρης έχει στείλει εξώδικο ακόμα και στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών. Απόλυτα συνεπής με τα εξώδικα που έχει στείλει σε πολίτες και επικεφαλής Δημ. Παράταξης, με τις απαιτήσεις του να παραιτηθούν Σύμβουλοι, άλλος από το Λ.Τ., άλλος από την Οικ. Επιτροπή, άλλος να παραιτηθεί εντελώς από το αξίωμά του… έχει παραπέμψει έξι συναδέλφους μας στην Αποκεντρωμένη, τσακώνεται με δημόσιους φορείς και Ανεξάρτητες Αρχές, όπως ο Λιμενάρχης.

Ο κ. Λοτσάρης οτιδήποτε και να επικαλείται, είναι απαραίτητο να αντιληφθεί ότι ως ο πρώτος πολίτης του τόπου μας, είναι θεματοφύλακας των αρχών και αξιών του νησιού μας και διαχειρίζεται τους πολιτικούς μας συμβολισμούς.

Η αδράνεια της Διοίκησης Λοτσάρη – ΓιαννίσηΜπάλλα

Λίγα λόγια επί της ουσίας.

Μέσα στις πολιτικές παλινωδίες και αντιφάσεις ο κ. Λοτσάρης, παραδέχθηκε ότι ο Δήμος αποτελεί τον απώτατο οφειλέτη των υποχρεώσεων που βαρύνουν την Αναπτυξιακή Άνδρου, ως ο μοναδικός μέτοχος.

Εγκαλεί λοιπόν τη Γενική Συνέλευση ότι δεν προχώρησε επί δυόμιση χρόνια την εκκαθάριση, όταν: α) είναι η Διοίκηση που έχει τη συνολική ευθύνη, καταρτίζει και εκτελεί τον Προϋπολογισμό β) διαχειρίζονταν όλη την επικοινωνία και τις πληροφορίες με τους εκκαθαριστές, χωρίς να ενημερώνει τη Γ.Σ. για τίποτα! (αγαπημένη συνήθεια του κ. Λοτσάρη). Η υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακή:

  • Παρέδωσε 16 οχήματα και μηχανήματα έργου στο Δήμο. Σε όσα κάνει χρήση η Δημοτική Αρχή, τα ασφαλίζει και καταβάλει δυόμιση χρόνια τα τέλη κυκλοφορίας;
  • Εμφάνιζε φορολογικές υποχρεώσεις 30 χιλ. στη ΔΟΥ οι οποίες έχουν φτάσει τις 90 χιλ. και συνεχώς προσαυξάνονται.
  • Έχει δάνεια 120 χιλ. τα οποία ξεπερνάνε πια τις 160 χιλ. και συνεχίζουν να παράγουν τόκους υπερημερίας όσο δεν ρυθμίζονται
  • Παρουσιάζει απαιτήσεις από πελάτες πάνω από 40 χιλ. και χρεώστες διάφορους 36 χιλ. των οποίων η είσπραξή τους κρίνεται αβέβαιη και επισφαλής
  • Έχει προκαταβολές σε προμηθευτές 10 χιλ. προς διαγραφή που μειώνουν την καθαρή θέση της
  • Ενημερωθήκαμε για υπόλοιπο «Παραγωγή σε εξέλιξη» κοντά στο μισό εκατομμύριο, το οποίο επίσης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, άρα είναι προς διαγραφή και βαραίνει την καθαρή θέση της

Με μια ανάγνωση των δεδομένων και των αναλύσεων των Ελεγκτών επί της ενηλικίωσης των υπολοίπων των Οικ. Καταστάσεων, είναι σαφές ότι η Αναπτυξιακή δεν ήταν βιώσιμη και ούτε μπορούσε να διατηρηθεί με έργα – τεχνητές αναπνοές. Επιπλέον με τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις και βάσει νόμου έπρεπε να κλείσει, αφού δεν έγινε και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε προταθεί από το 2011.

Η προηγούμενη διοίκηση εξασφάλισε τη μεταφορά των εργαζομένων της Αναπτυξιακής στο Δήμο, κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου, αποπληρώνοντας μεγάλα ποσά οφειλόμενων μισθών και υποχρεώσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η διοίκηση Λοτσάρη – Γιαννίση – Μπάλλα αντίθετα δεν έχει κάνει τίποτα. Αναγνωρίζει τις απαιτήσεις, τα ρευστά διαθέσιμα, τις έτοιμες μελέτες, τα έργα που βρήκε, αλλά αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του Δήμου a la carte και με τρόπο και μοναδικό σκοπό την επανεκλογή της.

Η θέση μας είναι ότι επιβάλλεται άμεσα να πάρει αποφάσεις η Γ.Σ. και η Δημοτική Αρχή να ενεργήσει προς τη συνέχιση της εκκαθάρισης διότι μακροπρόθεσμα μόνο ζημιά κάνει και υπονομεύει τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς του Δήμου με επιπλέον προσαυξήσεις, πρόστιμα, τόκους και υποχρεώσεις πλησιάζουν συνολικά το μισό εκατομμύριο.

Το πως έφτασε η Αναπτυξιακή Άνδρου Α.Ε. σε αυτό το σημείο είναι μεγάλη ιστορία και σίγουρα διδακτική στα εγχειρήματα σύστασης ανωνύμων εταιρειών από τους Δήμους.

Σπύρος Τσαούσης, Γιάννης Μπακέλας Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.