Με ενδιαφέρουσα θεματολογία που άπτεται στις σύγχρονες ναυτιλιακές απαιτήσεις και προοπτικές της αγοράς, με συμμετοχή τουλάχιστον 180 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το Επίσημο Ναυτιλιακό Forum που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών – Andros Maritime Association, γιορτάζοντας επτά (7) χρόνια από την ίδρυσή του στον Πειραιά την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Οι δύο (2) θεματικές ενότητες του forum έφεραν τους διακριτικούς τίτλους:
An introduction to SIRE 2.0 Trial Inspections με ομιλητή τον κ. Στέφανο Στυλιανό, MINERVA MARINE Inc HSQ & Marine Manager / DPA , INTERTANKO Chairman of the Vetting Committee
DRY BMS & Human Factors Components με ομιλητές τους κ.κ. Αντώνη Ιορδανίδη ALPHA MARINE General Manager & Νίκο Ανδρεάδη, ALPHA MARINE Maritime HR/HF Protocols Manager Ph.D., Corporate Psychology

Στη συζήτηση του πάνελ που ακολούθησε συμμετείχαν οι κ.κ:
– Ιάκωβος Κουρτέσης, HAVEN MARINE SERVICES ltd, Director/ Sire Inspector,
– Γεώργιος Σύμπουρας, Sunberry Oceanways Ltd, Director / AMA President
– Στέφανος Στυλιανός, MINERVA MARINE Inc HSQ & Marine Manager / DPA INTERTANKO Chairman of the Vetting Committee
– Αντώνης Ιορδανίδης ALPHA MARINE General Manager
– Νίκος Ανδρεάδης, ALPHA MARINE Maritime HR/HF Protocols Manager Ph.D., Corporate Psychology

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ναυτιλιακό Forum που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών
Καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης,, Στέφανος Στυλιανός, Cpt. Μάκης Κουρτέσης, Νίκος Ανδρεάδης, Αντώνης Ιορδανίδης.

Τα πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο Καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης, Κοσμήτορας Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Πανεπιστήμιου Πειραιά

Επίσης, εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι παρουσιάσεις των χορηγών μας MTIS (LinkedIn ) και Altus LSA (Altus LSA Website), που καινοτομούν σε ένα τεχνολογικό οικοσύστημα συνεργασίας, συμβάλλοντας με την χρήση drones και σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων που η διεθνής και ελληνική ναυτιλία έχει να αντιμετωπίσει.

Μέσα από διαδοχικές παρουσιάσεις και παραδείγματα καλής πρακτικής, οι δυο εταιρείες κατέδειξαν πως η υιοθέτηση καινοτόμων υποστηρικτικών τεχνολογιών, μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με τη συνακόλουθη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2), θείου (SOx και SO2), αζώτου (NOx) και σωματιδίων (PM), με κύριο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα:
Παρουσίαση: “Vessel Emissions Monitoring” από την εταιρεία MTIS- Maritime Technology Innovative Solutions με ομιλητή τον κ. Αλέξανδρο Καούρη, R & D Manager, MTIS
Παρουσίαση: “ALTUS Unmanned systems in the Maritime environment” από την εταιρεία ALTUS- LSA Innovative Defense Technology με ομιλητή τον κ. Μανώλη Μπατζέλη, Project Manager.

Ο Πρόεδρος του Andros Maritime Association κ. Γεώργιος Σύμπουρας στην κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της Ναυτιλιακής Ένωσης και στα επιτεύγματά της, δίνοντας έμφαση στην ίδρυση της Α.Ε.Ν. στο νησί της Άνδρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού και o Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης, όπου και τόνισαν την ανάγκη για το συντονισμό και τη συνεργασία σχετικά με την δημιουργία της Ακαδημίας στην Άνδρο. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με τη προσθήκη της ειδικότητας του « Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού» του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης: ο Υποπλοίαρχος Π.Ν. Μπεγλίδης Χαράλαμπος, ο πρώην Λιμενάρχης Πειραιά Πολέμης Νικόλαος, πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, το μεταπτυχιακό τμήμα Πειραιά – MSC Shipping Management, κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών: MTIS ( Maritime Technology Innovative Solutions), HRS ( Hellenic Radio Services ), ALTUS – LSA Innovative Defence Technology, ALPHA MARINE Consulting P.C., CLASS NK, CSM COLUMBIA SHIPMANAGMENT και την ευγενική υποστήριξη της KOUROS S.A.

www.ama-andros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.