Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πιστωτές της υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακής Άνδρου, που δικαίως αγωνιούν, ότι την πλήρη και απόλυτη ευθύνη για τη μη τακτοποίηση έως τώρα από το Δήμο των οφειλών της Αναπτυξιακής προς τους ίδιους, έχει η Δημοτική Αρχή, που για πολλοστή φορά παίζει πολιτικά παιχνίδια, παραποιώντας την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

  1. Οι τελεσίδικες και μη αποφάσεις που αφορούν στην υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακή είναι γνωστές στο Δήμαρχο από την αρχή της θητείας του. Επιπρόσθετα με έγγραφο στις 2/3/2020 η εκκαθαρίστρια κα. Χρυσανθοπούλου τις αναφέρει λεπτομερώς στην έκθεσή της. Η διοίκηση του Δήμου ωστόσο συνέχισε να αδιαφορεί και την κοινοποίησε σε εμάς δύο χρόνια αργότερα!Δ. Σύμβουλοι Άνδρου: Την πλήρη ευθύνη για την Αναπτυξιακή έχει η Δημοτική Αρχή /Πρωτοφανές σκάνδαλο του κ. Λοτσάρη Δ. Σύμβουλοι Άνδρου: Την πλήρη ευθύνη για την Αναπτυξιακή έχει η Δημοτική Αρχή /Πρωτοφανές σκάνδαλο του κ. Λοτσάρη
  2. Επιπρόσθετα με έγγραφο στις 22/10/2020 ο έτερος εκκαθαριστής κ. Κυριακόπουλος επισημαίνει ξανά την υποχρέωση αποπληρωμής όλων των οφειλών της Αναπτυξιακής, συμπεριλαμβανομένων και των τελεσίδικων αποφάσεων. Η διοίκηση του Δήμου ωστόσο συνεχίζει να αδιαφορεί χαρακτηριστικά.Δ. Σύμβουλοι Άνδρου: Την πλήρη ευθύνη για την Αναπτυξιακή έχει η Δημοτική Αρχή /Πρωτοφανές σκάνδαλο του κ. Λοτσάρη Δ. Σύμβουλοι Άνδρου: Την πλήρη ευθύνη για την Αναπτυξιακή έχει η Δημοτική Αρχή /Πρωτοφανές σκάνδαλο του κ. Λοτσάρη
  3. Το Μάρτη του 2020 η Διοίκηση του Δήμου Άνδρου ΑΚΥΡΩΝΕΙ στο Δ.Σ. την ενημέρωση για την πορεία εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής από τους εκκαθαριστές, και δεν το εισάγει ποτέ ξανά στην ημερήσια διάταξη… λόγω COVID όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μπάλλα! Τονίζουμε ότι το επόμενο θέμα του ίδιου Συμβουλίου, ήταν η αντικατάσταση των εκκαθαριστών, που αποτελούσε εξ αρχής και τον πραγματικό στόχο του κ. Λοτσάρη. Την ίδια αντικατάσταση των εκκαθαριστών έφερε σαν θέμα και μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας, τον Φεβρουάριο του 2022, επιδιώκοντας παράλληλα να βάλει τον εαυτό του ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ εκπρόσωπο του Δήμου αντί της αντιπροσωπευτικής πενταμελούς σύνθεσης της Γ.Σ. η οποία εξασφάλιζε και την διαφάνεια.
  4. Το Μάιο του 2022 στη Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακής, ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεόφιλος, με αδιανόητη συμπεριφορά και αγοραίους χαρακτηρισμούς κατάφεραν να ματαιώσουν για μια ακόμα φορά την συνέχιση της εκκαθάρισης, αναβάλλοντας τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής.
  5. Από το 2019 η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά να πληρώσει και να αναθέσει στους εκκαθαριστές, μέσω της Οικ. Επιτροπής, τη συνέχιση πορείας εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής.
  6. Κατά τη συζήτηση για σύσταση νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε. από το Δήμο Άνδρου που πάσχιζε να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, σύσσωμη η Αντιπολίτευση έθεσε έντονα το θέμα αποπληρωμής των χρεών της υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακής στους πιστωτές και προμηθευτές της. Τότε ήταν που ο «ειδικός» και έμμισθος συνεργάτης κ. Κυριάκος Θωμάς ανέφερε ότι «αν η πρώην Αναπτυξιακή Άνδρου θα βαρύνει με πιθανά χρέη το Δήμο, αυτό είναι απόφαση του Δ.Σ. αν θα τα αναλάβει διότι ο νόμος λέει ότι δύναται να τα αναλάβει. Άρα ακόμα και τα όποια χρέη, δεν είναι υποχρεωτικό να τα αναλάβει». 
  7. Τελικά η προφητεία ή πρόταση του κ. Κυριάκου Θωμά έγινε πραγματικότητα αφού η αδιαφορία της Διοίκησης δεν επέτρεψε να εισαχθεί ποτέ το θέμα στο Δ.Σ. Έτσι κατόρθωσαν να μην είναι εφικτή η υπαγωγή στην επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ. αφού μέχρι τις 24 Μαρτίου 2022 το Δ.Σ. δεν είχε αναλάβει τα χρέη της Αναπτυξιακής, με βάση την ενημέρωση που είχαμε από τον υπεύθυνο για την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.Δ. Σύμβουλοι Άνδρου: Την πλήρη ευθύνη για την Αναπτυξιακή έχει η Δημοτική Αρχή /Πρωτοφανές σκάνδαλο του κ. Λοτσάρη
  8. Και ενώ το Φ.Ε.Κ. έχει ημερομηνία 10 Μαΐου 2022 και το ΥΠ.ΕΣ. ενημέρωσε τους Δήμους, η δική μας Δημοτική Αρχή το ανακάλυψε δύο μήνες μετά, στις 12 Ιουλίου! Άλλη μια αδράνεια.
  9. Ενημερωτικά προς τους συμπολίτες μας, την ίδια ανικανότητα και επικινδυνότητα έχει επιδείξει η Διοίκηση και με τη μη πληρωμή των δανείων, φόρων και τελών κυκλοφορίας της Αναπτυξιακής όπου επί τρία συνεχή χρόνια επιβαρύνονται οι Δημότες με υψηλούς τόκους υπερημερίας, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Για όλα αυτά επίσης είχαν ενημερώσει οι εκκαθαριστές αναλυτικά. 
  10. Με μία άνευ προηγουμένου προσχηματική εισήγηση «δήθεν» παραίτησης του κ. Τηνιακού από τη Γ.Σ., χωρίς καμία αιτιολογία, ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ Γ.Σ. ξαφνικά, όντας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος του Δήμου στη Γ.Σ., καταστρατηγώντας κάθε έννοια αντιπροσωπευτικότητας και διαφάνειας των συλλογικών οργάνων!!!
  11. Να επισημάνουμε επίσης ότι αντικατέστησε πρόσφατα μόνος του, τους εκκαθαριστές της Αναπτυξιακής, που αποτελούσε και τον πραγματικό του στόχο, οι οποίοι ήταν Ορκωτοί Ελεγκτές, βάζοντας στη θέση τους δύο Λογιστές.
  1. Για τις παραπάνω αλχημείες της Διοίκησης Λοτσάρη έχουν υποβληθεί προσφυγή και αίτηση αναστολής της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συμπερασματικά, ο κ. Λοτσάρης είχε κάθε δυνατότητα να αποπληρώσει τα ποσά αυτά εδώ και τρία χρόνια μέσω του Δημοτικού Προϋπολογισμού αλλά δεν το έκανε ποτέ. Μόνο η αδιανόητη σπατάλη των 75 χιλ. ευρώ για ιστοσελίδα του Δήμου ήταν αρκετή, ή οι σπατάλες των δεκάδων χιλ. για κινητά τηλέφωνα και αμοιβές εκτός έδρας ή εκατοντάδων χιλ. για καύσιμα.

Έχασε μια μοναδική ευκαιρία στο βωμό των τακτικισμών του για υπαγωγή σε επιχορήγηση. Ας ακυρώσει την παράτυπη απόφασή του να μπει μοναδικός εκπρόσωπος των μετόχων για να αντικαταστήσει σε μια νύχτα τους εκκαθαριστές και ας υποβάλλει το όποιο αίτημα υπαγωγής μέσω της νόμιμης Γ.Σ. Διότι αυτό επεδίωκε και μόνο ο κ. Λοτσάρης και ποτέ δεν είχε καμία αγωνία για τα οφειλόμενα στους συμπολίτες μας.

 Σε ό,τι αφορά τέλος την αναφορά για «μαινόμενους δημοτικούς συμβούλους» (!) παραθέτουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα της προχθεσινής συνεδρίασης και του πως προεδρέυει επί τρία χρόνια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας, εκφοβίζοντας, βρίζοντας, φωνάζοντας….

Κάθε χαρακτηρισμός για την Ενωμένη Συμπολίτευση Λοτσάρη – Γιαννίση – Μπάλλα που λειτουργούν με «μηχανισμούς» και μεθοδεύσεις, χάνει το νόημά του.

 

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θεοδωράκης Διαμαντής, Βιδάλης Νίκος, , Καπάκης Γιάννης, Τσατσομοίρου Αθηνά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αδάμης Βασίλης, Αντώνογλου Αντώνης, Μαμάη Νίκη, Μαμάη Αναστασία, Μπακέλας Γιάννης, Σουσούδης Θεοδόσης, Τρανάκος Γιώργος, Τσαούσης Σπύρος, Ψωμάς Γιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.