Το «παιχνίδι» Λοτσάρη στην “Αναπτυξιακή” υπογράφει για λογαριασμό των Νέων Οριζόντων ο Θεοδόσης Σουσούδης

Ο «ξαφνικός πόνος» του κ. Λοτσάρη για την δήθεν πληρωμή σε εκείνους, που έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους στην Αναπτυξιακή, κρύβει μια απίστευτη συμπαιγνία και μια σκανδαλώδη πρακτική.

Διαφορετικά, θα είχε φροντίσει να ανανεώσει τη θητεία των Ορκωτών Λογιστών ως όφειλε από τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με νομότυπο τρόπο, με συναίνεση και διαφάνεια.
Η διοίκηση Σουσούδη, κληρονομώντας το 2014, ένα τεράστιο χρέος στην Αναπτυξιακή 560.000 ευρώ, μια σωρεία παρατυπιών και διαβλέποντας το αδιέξοδο στην πορεία της, που «όδευε στον γκρεμό με σπασμένα φρένα», εξαιτίας «παρατυπιών» κάποιων δημάρχων, που την φέσωσαν και την κατακρεούργησαν, ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες, από τον ευνοϊκό τότε νόμο και το καταστατικό, διαδικασίες προκειμένου να απαλλαγεί ο δήμος από ένα καρκίνωμα.
Παράλληλα ο τότε έπαρχος Δ. Λοτσάρης, επί 5ετία δεν ανέθετε πεισματικά, κανένα έργο στην Αναπτυξιακή, παρά μόνο σε άλλους εργολάβους και δεν βοηθούσε καθόλου στην βιωσιμότητά της.
Επίσης η διοίκηση Σουσούδη….
στο πλαίσιο της ομαλής συνέχισης της διοίκησης, άφησε στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 ποσό 17.360 ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει και να ανανεώσει η νέα διοίκηση Λοτσάρη, τις αναθέσεις στους δύο ορκωτούς.
Φυσικά δεν εξόφλησε και δεν ανανέωσε ΠΟΤΕ.
Άγνωστο που χρησιμοποιήθηκαν τελικά αυτά τα χρήματα.

Κατά τα άλλα «αγωνιά» ο κ. Λοτσάρης να πληρωθούν οι προμηθευτές.

Το χρονικό του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ…..

Ο κ. Λοτσάρης, σήμερα (Ιούλιος 2022) μας λέει με θράσος και υποκριτικά ότι, «δεν γνώριζε και δεν φταίει, επειδή περίμενε την Γενική Συνέλευση (στο εξής ΓΣ) της Αναπτυξιακής να συνεδριάσει».

Όταν, εκτός των παραπάνω….

-Ποτέ δεν συγκάλεσε, ως όφειλε, από το ξεκίνημα της θητείας του, Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ), προκειμένου να ορίσει νέα ή να εξουσιοδοτήσει την παλιά Γενική Συνέλευση (ΓΣ), (ασχετοσύνη ή αδιαφορία?)…

-Από τα τέλη του 2019 ξεκίνησε το ενδιαφέρον.
Κάλεσε στην Αθήνα, σε ιδιωτικό Λογιστικό γραφείο, τους δύο νόμιμους εκκαθαριστές-ορκωτούς.
Τι είδους κρυφή συζήτηση φανταζόταν μακριά από το ΔΣ?
Που αποσκοπούσε αυτή η εξωθεσμική συνάντηση?
Κανένας μας δεν γνωρίζει.

Αυτό δεν έγινε αποδεκτό, γιατί η θεσμική θέση των ορκωτών, ήταν να παρευρεθούν σε χώρο του Δήμου, ενώπιον των συμβούλων, προκειμένου να εκθέσουν το έργο της εκκαθάρισης.
Μετά την «σφαλιάρα», αναγκάστηκε η διοίκηση Λοτσάρη:
Να συγκαλέσει τον Μάρτιο του 2020 ΔΣ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Αναπτυξιακής και να γίνει η ενημέρωση του ΔΣ σχετικά με την έκθεση των ορκωτών.
Όμως αναίτια το συμβούλιο αναβλήθηκε και στη συνέχεια δεν έγινε ποτέ.
Γιατί άραγε?

Οι ορκωτοί λογιστές είχαν στείλει την πλήρη εισήγησή τους, για ενημέρωση της εκκαθάρισης.
Καμιά όμως ενημέρωση προς το ΔΣ για την έκθεση των Ορκωτών.
Εν τω μεταξύ……..
Ο κ. Λοτσάρης διατηρούσε αλληλογραφία και επικοινωνία με τους ορκωτούς από τον 09/2019 μέχρι τον 02/2022 και κράταγε κρυφή κάθε συνομιλία τους.
‘Ολα μόνος, εν κρυπτώ, όπως και με άλλα σοβαρά θέματα.

Με αυτή την τακτική…..

μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022!!! για ΔΥΟΜΙΣΗ χρόνια, δεν ελήφθη καμιά απόφαση, ΟΥΤΕ για συνέχιση εκκαθάρισης, ΟΥΤΕ για ανανέωση των νόμιμων εκκαθαριστών.
Παράλληλα είχε απαξιώσει πλήρως την Γενική Συνέλευση, αφού ΠΟΤΕ δεν την εξουσιοδότησε.
Γιατί άραγε???

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…..
ΜΕΤΑ δυόμιση χρόνια επιτέλους, συγκάλεσαν ΔΣ.
Στις 22-02-2022, έφεραν το θέμα και, ο «σοφός μάγος»,
ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, «αλλάζοντας ταχυδακτυλουργικά» το θέμα της ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε την εκπροσώπηση του Δήμου στην ΓΣ των μετόχων της Αναπτυξιακής.
Το θράσος δεν είχε όρια.
Πρότειναν έναν ΜΟΝΟΝ εκπρόσωπο.
Ποιον άλλο? Τον Δ. Λοτσάρη φυσικά.
Τον «πρωταθλητή» των απευθείας αναθέσεων!!!
Εκείνον που όλο το διάστημα δυόμιση χρόνων, λειτουργούσε εν κρυπτώ για το θέμα της Αναπτυξιακής.
Ο Δ. Λοτσάρης, σε ρόλο ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ μετόχου, ώστε να ελίσσεται χωρίς έλεγχο προς ίδιο (πολιτικό) όφελος, με ότι αυτό σημαίνει για την δημοκρατία και την διαφάνεια, αγνοώντας την απόφαση του ΔΣ για εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις.
Παράλληλα Σκανδαλωδώς:
Απέκρυψαν και εξαφάνισαν από το βίντεο του ΔΣ της 22ας Φεβρουαρίου 2022, όλη την συνομιλία των δημοτικών συμβούλων για το 9ο θέμα, περί Αναπτυξιακής….
Γιατί άραγε???

Αφού δεν τους πέρασε, μετά από ένα μήνα, συγκάλεσαν πάλι ΔΣ, τον Μάρτιο του 2022 και τότε ανακάλυψαν την ΓΣ και την εξουσιοδότησαν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Η ΓΣ συνεδρίασε τρεις φορές, μέχρι αρχές Ιουνίου, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπου αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η εκκαθάριση από τους Ορκωτούς Λογιστές και να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της Αναπτυξιακής.
ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΪΑ:
ΚΑΙ Ενώ θεωρούσαμε ότι δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για τις μεθοδεύσεις του Δ. Λοτσάρη.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28-06-2022, ενώ είχε φέρει παραπλανητικά ως θέμα, την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δ. Τηνιακού, εντελώς καταχρηστικά, ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ μοναδικός εκπρόσωπος του 100% των μετόχων, δηλαδή και των 21 δημοτικών συμβούλων.

(Για την έλλειψη διαφάνειας και την κατάχρηση εξουσίας προσφύγαμε ήδη στις προϊστάμενες αρχές.)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:
Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η σκανδαλώδης κωλυσιεργία επί της διαδικασίας εκκαθάρισης, αν οι ορκωτοί είχαν εξουσιοδοτηθεί και αν ο κ. Λοτσάρης δεν έκανε τις μεθοδεύσεις του, για να πάρει ΜΟΝΟΣ του τον έλεγχο της εταιρείας, ως μοναδικός μέτοχος για να παίξει τα παιχνίδια του, σήμερα δεν θα συζητούσαμε το θέμα γιατί πολύ απλά θα είχε λήξει.
Τελεία και παύλα…

Για τον συνδυασμό
«Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.