“Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταστέγαση της μόνιμης έκθεσης “ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ” στο κτήμα Αγαδάκη στα Απατούρια σε συνδυασμό με τον βοτανικό κήπο του προγράμματος Life “Andros Park”. Η έκθεση ειναι επισκέψιμη για το κοινό σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων του βοτανικού κήπου.

Η οικογένεια της Έλλης Σταματιάδου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς το Δ.Σ. της Καιρείου Βιβλιοθήκης για την παραχώρηση του χώρου προς ανάδειξη του έργου της Έλλης Μανδαράκα Σταματιάδου ως συλλέκτριας 23.000 φυτών της χώρας μας. Αυτά είναι αρχειοθετημένα και αποτελούν την βάση της συλλογής του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά.

Νίκη Γουλανδρή, Γιάννης Σταματιάδης, Έλλη Μανδαράκα -Σταματιάδη, Άγγελος Γουλανδρής.

Η Ελλη Μανδαράκα Σταματιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε ακριβώς στο περιβάλλον του κτήματος Αγαδάκη στα Απατούρια. Εργάστηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για 45 χρόνια συλλέγοντας φυτά από όλα τα βουνά της χώρας. Η ποιότητα της δουλειάς της έτυχε διεθνούς αναγνώρισης καθώς ανακάλυψε 25 νέα είδη φυτών στον κόσμο, δύο εκ των οποίων πήραν τιμητικά το όνομα της.

♦ Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης και του κήπου Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.