“Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δώσει ο Δήμαρχος Λοτσάρης στα τοπικά συμβούλια της Άνδρου εδώ και 4 χρόνια, για να μπορέσουν να κάνουν τα μικρά έργα που είχαν ανάγκη.

Αντιθέτως προτίμησε να διαχειριστεί τα χρήματα ο ίδιος, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει όπως εκείνος θέλει.

Αποτέλεσμα είναι η ετήσια χορηγία από το κράτος, αλλά και τα αδιάθετα χρήματα από την Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την λεγόμενη ΣΑΤΑ, να ξεπερνούν σωρευτικά το 1 εκατομμύριο ευρώ και η δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει τους τοπικούς Προέδρους περισσότερο ως “νεροκουβαλητές” παρά ως ισότιμους διαχειριστές των προβλημάτων του νησιού μας.

Από το 2019 που ανέλαβε την Δημαρχία, ο κ. Λοτσάρης απαξιώνει επιδεικτικά τα τοπικά συμβούλια, αφού επιμένει ακόμη και 4 χρόνια μετά να μην δίνει στους προέδρους των κοινοτήτων τα χρήματα που αναλογούν στη κάθε κοινότητα προκειμένου να γίνουν έργα που έχουν ανάγκη οι κοινότητες. Βάσει της νομοθεσίας, ο Δήμαρχος έχει ηθική υποχρέωση να μοιράζει ετησίως τα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, ώστε να μπορέσουν οι Πρόεδροι να προχωρούν σε σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών.

Αντίθετα έχει συγκεντρώσει ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο προτιμά να διαχειρίζονται ο ίδιος ο κ. Λοτσάρης και η παρέα του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις κοινότητες μας. Είναι ενδεικτικό πως κατά την τριετία της διακυβέρνησής του έχει διαχειριστεί ο ίδιος 800.000 ΣΑΤΑ στερώντας αυτό το ποσό, από τα τοπικά συμβούλια, ενώ κατάφερε να έχει συγκεντρωθεί αδιάθετο ποσό που προσεγγίζει τις 734.000 ευρώ. Συνεπώς το επιχείρημά του για ΜΗ απορρόφηση της ΣΑΤΑ από τους Προέδρους «πέφτει στο κενό».

Μάλιστα το 2023 αναμένεται να δοθεί άλλο ένα κονδύλι της ΣΑΤΑ 333.000 ευρώ. Πρόκειται για πόρους ΣΑΤΑ άνω του 1 εκατομμυρίου, όπου φυσικά τα έχει ήδη ο ίδιος δρομολογήσει. Πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα; Όπου αποφασίσει ο κ. Λοτσάρης. Ο οποίος αρνείται πεισματικά να τα διοχετεύσει σε αυτούς που δικαιωματικά, πρέπει να τα διαχειριστούν, ως εκπρόσωποι των κατοίκων των χωριών μας και ως αποδέκτες των παραπόνων και των προβλημάτων των κατοίκων των χωριών.

Συνεπώς οι Πρόεδροι, ως άμεσοι αποδέκτες, αποτελούν τους σάκους του μποξ στα προβλήματα των κατοίκων των χωριών, αφού τίποτα δεν μπορούν να κάνουν. Υπενθυμίζουμε πως κατά τη δική μας θητεία, όχι μόνο δώσαμε τα χρήματα που αναλογούσαν στους τοπικούς προέδρους για να τα αξιοποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά ήμασταν και υποστηρικτικοί στην υλοποίηση τους κάθε φορά που υπήρχε κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα.

Δυστυχώς για εσάς δήμαρχε επί τέσσερα χρόνια δώσατε εξετάσεις και αποτύχατε. Ούτε σεβαστήκατε τους Προέδρους, ούτε τα τοπικά συμβούλια, ούτε τους κατοίκους των χωριών.

Η συστηματική εμμονή σας με την διαχείριση της ΣΑΤΑ των χωριών, αποτελεί μια συστηματική ηθική παρανομία και έχει ήδη αποτυπωθεί στη συνείδηση όλων.

Για τον συνδυασμό Άνδρος Νέοι Οριζοντες Θεοδόσης Ι. Σουσούδης”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.