ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Προϋπολογισμός 2023 με υπογραφή Λοτσάρη: Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιδοτεί τις πρακτικές του και στερεί πολύτιμους πόρους από τους δημότες και την Άνδρο

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023 κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Λοτσάρη και δυστυχώς επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την πρακτική του.
Καμιά μέριμνα για μείωση τελών, ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα, όπως και οι χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος, καμιά μέριμνα για τους δημότες. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που καταρτίσθηκε για την ικανοποίηση των σκοπών του δημάρχου. Ένας εσωστρεφής και σπάταλος προϋπολογισμός, που κυριαρχούν οι απευθείας αναθέσεις μεγάλων ποσών, με σημαντικές περικοπές σε κρίσιμούς τομείς και μηδαμινών πόρων για την ενίσχυση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο νησί μας.
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Προϋπολογισμός 2023 - με ποσά έκπληξη
Ας δούμε μερικά μόνο παραδείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Προϋπολογισμός 2023 - με ποσά έκπληξη ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Προϋπολογισμός 2023 - με ποσά έκπληξη ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Προϋπολογισμός 2023 - με ποσά έκπληξη
• Παράδειγμα 1ο: Και για την ερχόμενη χρονιά, η Δημοτική Αρχή προϋπολογίζει 9.000 ευρώ για οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση του Δημάρχου και της ομάδας του. Αυτό πρακτικά σημαίνει 9.000 ευρώ τον χρόνο ή 750 ευρώ τον μήνα (!) για μετακινήσεις του Δημάρχου εκτός της Άνδρου.
• Παράδειγμα 2ο: Θα πληρώσουν 8.500 ευρώ τον χρόνο οι δημότες για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας του κ. Λοτσάρη και της ομάδας του. Φουσκωμένες μάλιστα κατά 1.000 ευρώ από το 2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει 708 ευρώ τον μήνα για κινητή τηλεφωνία!
• Παράδειγμα 3ο: Παράλληλα, ο Δήμαρχος μέσα σε δύο χρονιές προϋπολογίζει περισσότερα από 65.000 ευρώ για την ανακατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου. Ένα εξωφρενικό ποσό που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται υπέρογκο, όταν το gov.gr, η διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους, κόστισε μόλις 60.000 ευρώ και εξυπηρετεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού με πάνω από 1.400 υπηρεσίες του Δημοσίου!
• Παράδειγμα 4ο: Άλλο ένα ποσό που προκαλεί έκπληξη είναι αυτό για την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου, που από μηδενικό το 2022, το 2023 εκτοξεύεται στις 37.200 ευρώ. Ένα ποσό που θα είχε αποφευχθεί αν ο Δήμαρχος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπαλλήλων του Δήμου και ο συγκεκριμένος έλεγχος γινόταν από υπάλληλο, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.
• Παράδειγμα 5ο: Προβλέπονται ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ δαπάνες (!) για την ενίσχυση του ετήσιου Φεστιβάλ Θεάτρου Άνδρου, που αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς και πόλο έλξης επισκεπτών και χαρίζει στο νησί μας πανελλήνια προβολή.
• Παράδειγμα 6ο: ΜΗΔΕΝΙΚΟ και το κονδύλι για τα αδέσποτα ζώα, για τη συντήρηση και επισκευή του ξενώνα, που φιλοξενεί δεκάδες από αυτά.
• Παράδειγμα 7ο: Για το 2023 είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ και το ποσό για το χρηματικό επίδομα επικουρικών γιατρών. Ένα ποσό που εξασφάλιζε τη στέγαση του επικουρικού γιατρού που θα ερχόταν στο νησί.
• Παράδειγμα 8ο: Ο προϋπολογισμός προβλέπει μηδενικές ή ελάχιστες δαπάνες για, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της Άνδρου. Μόλις 3.000 ευρώ για επιχορηγήσεις στους αθλητικούς συλλόγους και τα σωματεία. Χρήματα δηλαδή για τα παιδιά μας που παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο και άλλα αθλήματα και μεταβαίνουν -κάποιες φορές και με χρήματα από την τσέπη τους- στα γειτονικά νησιά για αγώνες.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ελάχιστα δείγματα του σκεπτικού του προϋπολογισμού που συντάχθηκε με προχειρότητα από την παρούσα Δημοτική Αρχή και με στόχο την εξυπηρέτηση πρωτίστως των δικών της αναγκών παρά των δημοτών. Στο ίδιο όπως κάθε χρόνο μοτίβο η διαχείριση της ΣΑΤΑ, που διαχειρίζεται ο δήμαρχος και «ευνουχίζει» τους προέδρους. Πρόκειται δυστυχώς για έναν προϋπολογισμό που είναι καταδικασμένος να διαψευστεί.
Είναι όμως και ο τελευταίος αυτής της λογικής. Το 2023 θα είναι έτος κατάρρευσης των παραπάνω πρακτικών και επαναφοράς της σοβαρότητας και της συνέπειας στη διαχείριση τόσο των πόρων όσο και των προβλημάτων της Άνδρου.
Οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Δημαρχείο. Και έχουν πλήρη εικόνα της κακοδιαχείρισης, που στο τέλος καταλήγει να επηρεάζει τις ζωές όλων μας.
Η συνέχει στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο…
 
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.