Θ. Σουσούδης: το 2023 να είναι το έτος ενότητας, αλήθειας, σοβαρότητας, φωτός

Το 2023 προβλέπεται να είναι έτος με πολλές προκλήσεις. Θα είναι το έτος εκείνο, κατά το οποίο οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να επικροτήσουν πολιτικές ή να τις καταδικάσουν, να επιβεβαιώσουν ή να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους σε πρόσωπα και παρατάξεις.

Για την Άνδρο μας, θεωρώ πως οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό ορόσημο των τελευταίων ετών. Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους και απεχθάνονται πλέον την μετριότητα και την κακοδιοίκηση στο δημόσιο βίο της μικρής μας κοινωνίας.

Ζούμε άλλωστε στο ωραιότερο νησί του Αιγαίου. Ζούμε για την Άνδρο μας και όχι από την Άνδρο. Και ως κάτοικοι αυτού του μοναδικού νησιού έχουμε υψηλές απαιτήσεις από εκείνους που διαχειρίζονται τα προβλήματά μας, από εκείνους που μας εκπροσωπούν, από εκείνους που θα πρέπει να δώσουν ελπίδα και προοπτική και παράλληλα καλούνται να διαχειριστούν το μέλλον των παιδιών μας.

Οι κάτοικοι του όμορφου νησιού μας απαιτούν αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, εντιμότητα και ανθρώπινη επικοινωνία με την δημοτική αρχή. Απαιτούν χρηστή διοίκηση, ειλικρίνεια, συνέπεια, σωστή διαχείριση των προβλημάτων μας. Προσδοκούν συγκεκριμένες πολιτικές και προτάσεις για το πώς η Άνδρος θα καταστεί και πάλι πρωταγωνίστρια και αρχόντισσα των Κυκλάδων. Προσδοκούν στην προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουρισμού, στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με άλλα λόγια, περιμένουν από εμάς να είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όχι μέρος του προβλήματος. Και φυσικά απαιτούν τα χρήματα από τα τέλη και τους φόρους που καταβάλλουν να πιάνουν τόπο και να μην πηγαίνουν σε αδικαιολόγητες αναθέσεις, που δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο εκείνους που τις υπογράφουν…

Μπαίνουμε στο 2023, έχοντας τη δυνατότητα τους επόμενους μήνες να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους πολίτες της Άνδρου και με τους προέδρους των χωριών μας, που τους έχει απαξιώσει η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας. Να ακούσουμε τα προβλήματα τους και να μας ακούσουν. Παράλληλα, επιδιώκουμε τον διάλογο με ικανά στελέχη των δημοτικών παρατάξεων που το επιθυμούν, επιδιώκουμε την ενότητα και την σύμπνοια προκειμένου να συνθέσουμε από κοινού το πλάνο μας για την επόμενη ημέρα της Άνδρου.

Χρειαζόμαστε μια συμμαχία πολιτών-στη βάση της ενότητας, της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας- για να αντιμετωπίσουμε και να απαλλάξουμε το νησί μας από την τοξικότητα, την ανεπάρκεια και την ιδιοτέλεια εκείνων που επιθυμούν να συνεχίζουν το παθογενές έργο τους, εκείνων που συνεχίζουν να μας προκαλούν με την συμπεριφορά και τις πράξεις τους. Και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να το καταφέρουμε.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και αγάπη σε όλους.

Με την ευχή το 2023 να είναι το έτος που θα επανέλθει η ενότητα, η αλήθεια, η σοβαρότητα και το φως στον τόπο μας, στην Άνδρο μας.

Χρόνια Πολλά!!!

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.