Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο Δ. Λοτσάρης. Με μια πρωτοφανή απευθείας ανάθεση-μαμούθ, 2 εκατομμυρίων ευρώ!!! κατάφερε να γράψει νέο σκανδαλώδες ρεκόρ και να καταστρατηγήσει κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης.

Τα έργα που εξήγγειλε δεν έχουν καμία σχέση με τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις βροχές του Αυγούστου. Πρόκειται για χρόνια προβλήματα του νησιού, που έπρεπε να έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίησή τους.

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Σκανδαλώδης απευθειας ανάθεση  2εκ. ευρω

Συγκεκριμένα: -Τροποποιήσεις στην Οριζοντιογραφία της οδού -Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος -Μέτρα σε εισόδους οικισμών -Περιοχές με περιορισμό ορίου ταχύτητας -Κατακόρυφη σήμανση -Τοποθέτηση πληροφοριακών, καθοδηγητικών ή συνδυαστικών πινακίδων σήμανσης -Οριζόντια σήμανση διαγραμμίσεις Και η λίστα συνεχίζεται… Τα παραπάνω έργα σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν έκτακτη ανάγκη… Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί ο κ. Λοτσάρης επέλεξε να προχωρήσει στα έργα αυτά με απευθείας ανάθεση και με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος; Ενώ προβλέπεται από τη νομοθεσία και την έννοια της καθαρής διοίκησης, ένας ανοιχτός και μάλιστα διεθνής διαγωνισμός, αφού το ποσό είναι τόσο υψηλό (2.000.000), όπου θα υπήρχε διαφάνεια και μεγάλες εκπτώσεις. Τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν θα μπορούσαν να διοχετευτούν σε άλλα έργα. Γιατί καθυστέρησε 3,5 χρόνια προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες και τα έργα να ήταν ήδη ολοκληρωμένα; Η απάντηση δεν είναι άλλη από τον τυχοδιωκτισμό του κ. Λοτσάρη. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Από τον Οκτώβρη του 2019 ο Δήμος Άνδρου είναι μόνιμα κηρυγμένος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η κατάσταση αυτή αποτελεί σκάνδαλο με το χορό των απευθείας αναθέσεων υπέρογκων ποσών και τώρα με το πρωτοφανές ποσό των 2.000.000 ευρώ!!! Υπόλογος για όλη αυτή τη μεθόδευση είναι ένας, ο Δήμαρχος Λοτσάρης… Δεν είμαστε ενάντια στην αποκατατάσταση των ζημιών και την βελτίωση του οδικού δικτύου της Άνδρου. Πρέπει όμως τα έργα να προχωρήσουν και να γίνουν με την σωστή διαδικασία, με διαφάνεια. Να δουν οι κάτοικοι πραγματικό όφελος και πραγματική βελτίωση της καθημερινότητας τους. Διότι εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε όλοι θεατές στο ίδιο έργο: Ο κ. Λοτσάρης να ζητά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καταστρατηγεί τις διαγωνιστικές διαδικασίες και να κατασπαταλά δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, για έργα που παραμένουν μετέωρα και πολλά απο αυτά κολλημένα στο τέλμα και την γραφειοκρατία. Είναι εμφανές πως αυτές οι πρακτικές χρήζουν άμεσης διερεύνησης και θα προχωρήσουμε άμεσα. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τα εξωφρενικά ποσά που κατασπαταλώνται και οι Ανδριώτες και οι Ανδριώτισσες θα τους δώσουν τη θέση που τους αξίζει …

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.