Μάριος Ηλιόπουλος: Σύσταση Ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, προσφορά στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες

Ευθύς, ηγετικός, δυναμικός και χειμαρρώδης, χωρίς υπονοούμενα αλλά με σαφή φωτογραφικό λόγο, ανθρώπινος και βαθύτατα συγκινημένος – με δάκρυα που δεν δίστασε να φανερώσει δημόσια- ο  εφοπλιστής της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε σήμερα 23.02.2023 την σύσταση του Ιδρύματος Ηλιόπουλου αφιέρωμα στη μνήμη του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου.

Μάριος Ηλιόπουλος: Σύσταση Ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, προσφορά στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενίσχυση και στήριξη της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων.

Μάριος Ηλιόπουλος: Σύσταση Ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, προσφορά στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες

 

Συγκεκριμένα, στην προσφορά ασθενοφόρου για την Άνδρο, προσανατολίζεται η δωρεά του Ιδρύματος στο νησί μετά από επαφή του κ. Ηλιόπουλου με τους αρμόδιους φορείς -Κέντρο Υγείας κ.λπ.- αλλά κυρίως με την παρότρυνση του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Αδάμη.

Με κίνητρο τα λόγια του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου: «Τίποτα δε είναι τυχαίο αλλά και τίποτα μην αφήνεις στην τύχη του» ο εφοπλιστής προτίθεται μέσω του Ιδρύματος, το οποίο θα ξεκινήσει πιθανότατα μέσα σε 2-3 μήνες με επικεφαλής τη σύζυγό του Άννα και την κόρη του Δέσποινα, να «επενδύσει» το αρχικό κεφάλαιο των 2 εκατομμυρίων € μέσα στο 2023. «Για να μπορούν οι νησιώτες μας και οι επαγγελματίες  του κάθε νησιού να προσφέρουν υπηρεσίες πρέπει πρώτα οι ίδιοι να είναι ασφαλείς και υγιείς σε ένα περιβάλλον που θα τους δίνει χαρά κι αυτοπεποίθηση και τα νέα παιδιά για να γαλουχηθούν και αυτά με βασικές αρχές χρειάζονται στήριξη στην παιδεία αλλά και κίνητρα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Μάριος Ηλιόπουλος: Σύσταση Ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, προσφορά στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις συζητήσεις για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας όπως φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ή της κυκλικής διαχείρισης οχημάτων, την διαχείριση των απορριμμάτων των νησιών κ.α.

Ο κ. Ηλιόπουλος γνωστοποίησε την προσφορά της SeaJets μεταξύ άλλων στις φωτιές της Ρόδου, της Καρπάθου και της Σάμου, την προσφορά της στο Μάτι και τις 12 εξοπλισμένες εντατικές (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς το 2021-2022 μέσω κορονοϊού.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο εφοπλιστής μίλησε για την συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και την ολιγόλεπτη (3-4λεπτά) συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα όπου είχε την ευκαιρία να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στη γειτονική χώρα με δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου € για την στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς, αναφέροντας παράλληλα την πρόθεσή του να σταθεί δίπλα και στους πληγέντες Σύριους συνανθρώπους μας.

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του απηύθυναν διέψευσε την φήμη απόρριψης δανειοδότησης της εταιρείας από τις τράπεζες, απέφυγε να αναφερθεί ιδιαίτερα στη ΜΙG τονίζοντας ότι «Δεν μπήκαμε στην MIG για να βγάλουμε κέρδος. Δεν αγοράζαμε μετοχές. Μόνο αγοράζαμε μετοχές Τραπεζών” και επεσήμανε ότι «Εν μέσω Covid βγήκαν κρατικές επιδοτήσεις, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα μέσω των τραπεζών. Δόθηκαν χρήματα μέσω της αναπτυξιακής Τράπεζας με εγγύηση του κράτους και σε εμάς αρνήθηκαν να δώσουν. Πολλώ δε μάλλον μέσω Covid έπρεπε να στηρίξουν εταιρείες που ήταν ενεργές όπως η Seajets. Στα δυο δύσκολα χρόνια εμείς εισπράξαμε άρνηση“…Οι τράπεζες μας φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα, ο νοών νοείτω…”

Την ομιλία του έκλεισε με τα λόγια του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου: «Συνέχισε να έχεις όραμα, με τις βασικές αρχές που έχεις και μην καβαλήσεις ποτέ καλάμι, θα φοράς την πανοπλία σου και θα τιμάς τις βασικές αρχές σου. Πάντα να αγαπάς και να μην λησμονείς το Αιγαίο και τις Κυκλάδες»

Μάριος Ηλιόπουλος: Σύσταση Ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, προσφορά στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες
Photo: Γιώργος Τόγιας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.