Προσοχή έρχονται 9άριαΜε θέμα «Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» το Λιμεναρχείο Άνδρου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών και όλους τους “εμπλεκόμενους”…

Η Ανακοίνωση

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για αύριο Τρίτη 28-03-2023 στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Άνδρου, θα αναπτυχθούν Δυτικοί 6 με 7 BF, βαθμιαία 7 με 8 και από το βράδυ Βορειοδυτικοί τοπικά 9 BF. Επίσης θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες-κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολιάς τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Ο Α/Φ
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ Λ.Σ. ΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.